Her er min bedste opskrift på en nem og gammeldags kartoffelsuppe. Suppen laves med kartofler, lidt porre, og opskriften er med billeder.
Her er opskriften på en helt vidunderlig og cremet kartoffelsuppe, der samtig er så enkel at fremtrylle.
Kartoffelsuppen laves med lidt selleri, og suppen er god som både forret og hovedret.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kartoffelsuppe
Ingredienser
Suppe
- 500 gram kartofler skrællede
- 1 porre
- 1 skive knoldselleri cirka 3 centimeter tyk
- 1,2 liter vand
- 2 bouillonterninger
- 1 deciliter fløde
- Lidt muskatnød revet
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 150 gram bacon i skiver
- 1 bundt persille bredbladet
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre tern. Du skal bruge cirka 500 gram, og det er altså vægt efter at kartoflerne er skællet.
- Skær en god skive knoldselleri, fjern skrællen og skær selleriskiven i mindre stykker.
- Porren renses og snittes i tynde skiver.
- Smelt lidt olivenolie i en tykbundet gryde, og svits kartoffeltern, selleri og porre i nogle minutter uden det tager farve.
- Tilsæt vand og bouillonterninger, og kog dem møre. Det tager cirka 20 minutter. Du kan bruge enten hønse- eller grøntsagsbouillon.
- I mellemtiden steger du baconskiver sprøde ved middel varme på en pande, og lægger baconen til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Du kan også stege baconen i ovnen.
- Tjek at grøntsagerne i gryden er møre, og blend så din kartoffelsuppe. Jeg plejer blot at anvende en stavblender, og blende suppen direkte i gryden.
- Kog kartoffelsuppen sammen med piskefløde, og smag til med muskatnød, salt og friskkværnet peber. Du kan også smage til med lidt friskpresset citronsaft.
Næringsindhold
Noter
Anret den færdige kartoffelsuppe i lune og dybe tallerkner eller små skåle.
Baconskiver hakkes fint og det samme med den bredbladede persille. Drys bacon og persille i suppen og nyd den straks.
Se også disse opskrifter: