Lav en lækker og simpel pastaret i fad. Her er min opskrift på super let aftensmad med pasta uden brug af hverken gryde eller pande.
Prøv en simpel pastaret, der stadig smager aldeles fremragende.
Her samles hele pastaretten i et fad, og tilberedes i ovnen, og derfor skal du hverken bruge eller pande eller gryde til din aftensmad.
Opvasken er også minimal, og den kan du klare mens den simple pastaret er i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på simpel pastaret
Ingredienser
- 400 gram pasta - pastaskruer, penne eller lignende
- Lidt olivenolie - til fadet
- 500 gram pastasauce - fra glas
- 1 løg - hakket
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 3 stængler bladselleri - i små tern
- 1 teskefuld paprika
- 1 teskefuld oregano - tørret
- 7 deciliter vand - kogende
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olivenolie. Du kan se fremgangsmåde i min video.
- Fordel 400 gram pasta i bunden af fadet, og hæld et glas pastasauce over.
- Snit grøntsagerne som anvist og fordel dem i fadet.
- Tilsæt paprika og oregano sammen med kogende vand, og krydr også med lidt salt og friskkværnet peber.
- Vend pastaretten lidt rundt i fadet, så pasta, vand og smagsstoffer fordeles.
- Det er en simpel pastaret, og nu skal den bare have ca. 25 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
- Du kan vende pastaretten rundt undervejs, men det er ikke nødvendigt. Der kan også tilsættes lidt revet ost inden pastaretten sættes i ovnen.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Simpel pastaret serveres straks, og den kan evt. drysses med lidt reven parmesan.
Nyd den gerne med et godt stykke ciabatta brød til.
Du kan i øvrigt også komme kogt skinke - eller rå stykker af kyllingebryst i pastaretten. Men den fungerer også fint uden kød.
Se flere lækre pastaretter:
Pasta med kødsovs - nem opskrift med video
Hjemmelavet lasagne - opskrift på en italiensk klassiker

Stine
Hej Holger
Kan man putte f.eks. pølser og/eller kød i fadet fra start - eller er der så for lidt væske i, til at pastaen bliver kogt - og får retten så nok smag?
På forhånd tak for svar:-)