En virkelig skøn opskrift på grydestegt kylling med agurkesalat, hvor kyllingen tilberedes med forskellige smagsgivere, og til sidst koges skyen ind til en god sovs.
Dette er en opskrift på grydestegt kylling med agurkesalat, der er sponsoreret af De 5 Gaarde. Det er en solid og god opskrift, som jeg håber du vil synes om. Du må meget gerne vurdere opskriften længere nede, hvor du kan give den fra 1-5 stjerner, og du er også velkommen til at kommentere og dele dine gode råd om grydestegning af kylling. På forhånd tak.
Er der næsten noget bedre end en grydestegt kylling med agurkesalat, der kan bringe minderne frem om sommermad og mad i haven.
En kylling i gryde er dog lækker at servere året rundt, og her har vi stegt en af de gode Frijsenborg Herregårdskyllinger, og lavet den med en klassisk agurkesalat.
Du kan med fordel starte med at lave agurkesalaten, og så lade den stå og trække indtil kyllingen er klar. Det gør den kun endnu bedre.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til grydestegt kylling med agurkesalat
Kylling og sovs
1 Frijsenborg Herregårdskylling
Salt og peber
1 stort bundt bredbladet persille
25 gram smør
2 spiseskefulde De 5 Gaarde rapsolie
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 gulerod
2 laurbærblade
5 sorte peberkorn
5 deciliter vand
2 deciliter fløde
Sovsekulør
1 kilo kogte kartofler
Agurkesalat
1 ½ agurk
1 deciliter kogende vand
1 deciliter eddike
½ deciliter sukker
3 laurbærblade
1 teskefuld sorte peberkorn
1 økologisk citron
Sådan laver du grydestegt kylling med agurkesalat
- Dup kyllingen tør og gnid den med salt og peber.
- Skyl persillen, nip den fri for stilke og gem en håndfuld persille. Fyld kyllingen med persille og fjern stilkene. Men gem en håndfuld persille.
- Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt rapsolien. Brun kyllingen på alle sider, og det tager cirka fem minutter.
- Pil løg og hvidløg og skræl guleroden. Tilsæt løg, hvidløg, gulerod, laurbærblade og peberkorn.
- Hæld vand i gryden og kog kyllingen med låg ved middelvarme i cirka en time og et kvarter, så den er helt mør.
- Si kogevandet fra kyllingen i en lille gryde. Kog lagen ind til cirka det halve og tilsæt piskefløde. Kog saucen op og jævn, tilsæt kulør og smag til med salt og peber.
- Skyl agurkerne, og skær dem i tynde skiver evt. på et rivejern.
- Kog vandet op med eddike, sukker, laurbær og peberkorn. Lad lagen køle af ved stuetemperatur.
- Pres agurkeskiverne fri for væde, vend dem i eddikelagen og smag til med citronsaft.
Servering
Skær kyllingen i seks stykker, og server med kogte kartofler vendt med hakket persille, sovs og agurkesalat. Velbekomme.
Annonce: Opskriften er sponsoreret af Frijsenborg kylling fra De 5 Gaarde.
Opskriften ser god ud, dog vil jeg anbefale at kyllingen efter god bruning og efter tlsættelse af væde også tilsættes en stor buket persille , i skyen, idet der så bliver en fantastisk sauce..
BA