Græskarpandekager med sirup er uhyggeligt gode. Den perfekte morgenmad til Halloween-glade børn eller en dessert ovenpå en lang dag.
Græskarpandekager er velegnet som morgenmad i weekenden, når man skal fejre fridagene.
De er tyndere og større end almindelige amerikanske pandekager, og er fyldt med hokkaido-græskar, der både giver farve og sødme.
For at lave græskarpandekager, skal du først blende græskarkødet til en pure, som kommes i dejen sammen med lækre krydderier som kanel og ingefær.
De kan spises med sirup eller med en kugle vaniljeis, hvis I vælger at servere dem til dessert præcis som med de klassiske gammeldags pandekager.
Så selvom børnene i år får en lidt anderledes Halloween, nu hvor det frarådes at samle slik fra dør til dør, kan de stadig spise lækkerier. Endda hjemmelavet.
Opskriften er udviklet af Nadia Mathiasen for Dansk Gartneri, som står bag hjemmesiden Sæson.
Sidens formål er at inspirere os til at spise mere frisk frugt og grønt, og det er jo ikke så svært, hvis det kommes i lækre pandekager.
Opskrift på græskarpandekager med sirup
Ingredienser
- 1 lille hokkaidogræskar
- 3 dl kærnemælk
- 2 æg
- 250 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 3 spsk sukker
- ½ tsk kanel
- ½ tsk stødt ingefær
- ¼ tsk stødte nelliker
- ½ tsk salt
- 100 gram smør
- 1-2 dl ahornsirup
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Halvér græskarret og skrab indmaden ud med en ske. Kom græskarret i et ovnfast fad med skærefladen opad, dæk det løst med sølvpapir og bag det i ca. 1,5 timer, til græskarkødet er helt mørt.
- Skrab græskarkødet ud med en ske og blend det til en pure.
- Pisk græskarpuré og kærnemælk sammen i en skål. Pisk herefter æggene i.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål og pisk æggeblandingen i lidt efter lidt. Undgå at piske mere end nødvendigt.
- Smelt en smule af smørret på en pande og steg pandekagerne ved jævn varme i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og færdigbagte. Tilsæt lidt ekstra smør undervejs hvis nødvendigt.
- Top pandekagerne med ahornsirup og en smørklat ved servering.
Fakta om hokkaidogræskar
Hokkaidogræskar kommer fra en japansk ø med samme navn. De er kalorielave og indeholder en række mineraler og vitaminer.
Skrællen er temmelig hård at få hul på, men med den rette teknik går det fint. Og det er værd at kæmpe for, da smagen er sød og krydret.
Her har du flere gode Halloween-opskrifter:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.