Hokkaido græskar er både sunde og flotte at anvende i køkkenet, og her får du både opskrifter, den rigtige udskæring og næringsindhold.
De orange hokkaido græskar er ikke kun til pynt, de er bestemt også værd at tilberede i køkkenet.
Faktisk er de sunde og indeholder en række gode næringsstoffer, herunder betacaroten og C-vitamin.
Navnet kommer fra den japanske ø med samme navn.
Udskæring
Det første man skal være opmærksom på med et hokkaido græskar er, at skrællen er relativ hård.
Så det kræver et godt tag og en skarp kniv.
Start med at dele græskarret i to halvdele, hvorefter det er nemmere at skære top og bund af. Disse kasseres.
Derefter deles de halverede græskar en gang til, så du nu har fire kvarte.
Nu skal du have kernerne og den bløde inderdel ud, og dertil anvender du en spiseske.
Skrab med skeen indtil du har det hele ud, og du skal skrabe helt ind til den faste del af græskarret.
Nu kan du nemt dele græskarret i mindre stykker, afhængig af hvad du skal bruge det til.
Hokkaido græskar i ovn
Lækkert tilbehør til mange retter med kød, og så er det nemt at tilberede.
Skær græskarret ud i både, som dryppes med olivenolie.
Krydr med lidt salt og frisk timian, inden de lægges på en bageplade med bagepapir.
Bages ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 25 minutter. Serveres straks. Se den fulde opskrift på ovnbagt græskar her.
Suppe af hokkaido græskar
Du kan nemt lave en lækker græskarsuppe af hokkaido græskarret.
Et løg og to fed hvidløg hakkes fint og sauteres blanke i lidt olie i en stor gryde.
Tilsæt en skrællet bagekartoffel i tern sammen med et halvt hokkaido græskar i mindre tern, og derefter en liter hønsebouillon. Gerne også også en spiseskefuld sherryeddike.
Lad det koge 20 minutter, hvorefter græskarsuppen blendes med en stavblender.
Kom en deciliter piskefløde i, kog op og smag til med salt og peber.
Anrettes med ristede græskarkerner.
Se den udvidede opskrift på græskarsuppe her.
Holdbarhed
Hokkaido græskar er meget robuste og holder i lang tid.
Hvis overfladen ikke er beskadiget, kan de sagtens holde sig i tre uger ved stuetemperatur, og måske endda længere.
I køleskabet er holdbarheden helt op til et par måneder, så du skulle nok kunne nå at bruge det inden.
Næringsindhold i hokkaido græskar
Indhold pr. 100 gram græskar
Kalorier: 20
Fedt: <1 gram
Kulhydrat: 4 gram
Protein: <1 gram
Kostfibre: 1 gram
Del dine ideer og tanker med os andre her: