• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Hokkaido græskar - udskæring, opskrifter og næringsindhold

Holger Rørby Madsen
Hokkaido græskar er både sunde og flotte at anvende i i madlavningen, og de kan bruges på forskellige måder. På billedet ser du et halveret græskar. Foto: Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Råvareguide

Oversigt over indhold

  1. Hokkaido græskar er både sunde og flotte at anvende i køkkenet, og her får du både opskrifter, den rigtige udskæring og næringsindhold.
  2. Udskæring
  3. Hokkaido græskar i ovn
  4. Suppe af hokkaido græskar
  5. Holdbarhed
  6. Næringsindhold i hokkaido græskar

Hokkaido græskar er både sunde og flotte at anvende i køkkenet, og her får du både opskrifter, den rigtige udskæring og næringsindhold.

De orange hokkaido græskar er ikke kun til pynt, de er bestemt også værd at tilberede i køkkenet.

Faktisk er de sunde og indeholder en række gode næringsstoffer, herunder betacaroten og C-vitamin.

Navnet kommer fra den japanske ø med samme navn.

Udskæring

Det første man skal være opmærksom på med et hokkaido græskar er, at skrællen er relativ hård.

Så det kræver et godt tag og en skarp kniv.

billede med hokkaido græskar
Et hokkaido græskar har en lang holdbarhed, når blot overfladen ikke er beskadiget. Det holder sig sagtens tre uger ved stuetemperatur, men vær opmærksom når du skal skære græskarret op, for skrællen er altså lidt hård. Foto: Madensverden.dk.

Start med at dele græskarret i to halvdele, hvorefter det er nemmere at skære top og bund af. Disse kasseres.

Derefter deles de halverede græskar en gang til, så du nu har fire kvarte.

Nu skal du have kernerne og den bløde inderdel ud, og dertil anvender du en spiseske.

billede med kerner i hokkaido græskar
Når du har delt dit hokkaido græskar i fire dele, kan du nemt skrabe kernerne ud med en spiseske. Sørg for at få det hele med. Foto: Madensverden.dk.

Skrab med skeen indtil du har det hele ud, og du skal skrabe helt ind til den faste del af græskarret.

Nu kan du nemt dele græskarret i mindre stykker, afhængig af hvad du skal bruge det til.

Hokkaido græskar i ovn

Lækkert tilbehør til mange retter med kød, og så er det nemt at tilberede.

Skær græskarret ud i både, som dryppes med olivenolie.

Krydr med lidt salt og frisk timian, inden de lægges på en bageplade med bagepapir.

Bages ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 25 minutter. Serveres straks. Se den fulde opskrift på ovnbagt græskar her.

Suppe af hokkaido græskar

Du kan nemt lave en lækker græskarsuppe af hokkaido græskarret.

Et løg og to fed hvidløg hakkes fint og sauteres blanke i lidt olie i en stor gryde.

Tilsæt en skrællet bagekartoffel i tern sammen med et halvt hokkaido græskar i mindre tern, og derefter en liter hønsebouillon. Gerne også også en spiseskefuld sherryeddike.

Lad det koge 20 minutter, hvorefter græskarsuppen blendes med en stavblender.

Kom en deciliter piskefløde i, kog op og smag til med salt og peber.

Anrettes med ristede græskarkerner.

Se den udvidede opskrift på græskarsuppe her.

billede med hokkaido græskarsuppe
En nem suppe med hokkaido græskar, hvor du blot blender suppen i gryden. Du får en god og fyldig suppe, der samtidig er sund. Foto: Madensverden.dk.

Holdbarhed

Hokkaido græskar er meget robuste og holder i lang tid.

Hvis overfladen ikke er beskadiget, kan de sagtens holde sig i tre uger ved stuetemperatur, og måske endda længere.

I køleskabet er holdbarheden helt op til et par måneder, så du skulle nok kunne nå at bruge det inden.

Næringsindhold i hokkaido græskar

Indhold pr. 100 gram græskar

Kalorier: 20
Fedt: <1 gram
Kulhydrat: 4 gram
Protein: <1 gram
Kostfibre: 1 gram

Din vurdering
  • Hokkaido græskar
Sending
Stem her
4.8 (10 stemmer)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 237
  • 15
  • 1
  • 2
  • 0
  • 1
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Salat med laks og ærter
Æble- og blåbærkage med crumble og kanel »

Populært indhold lige nu

billede med hakkebøf og bløde løg på pande

Hakkebøf - opskrift på gammeldags hakkebøffer med bløde løg og sovs

billede med ovnbagte hakkebøffer med porrer og kryddersovs

Ovnbagte hakkebøffer med porrer og kryddersovs

Middagsfoto til artikel om for meget salt

For meget salt i maden? Sådan redder du middagen

popcorn kalorier

Hvor mange kalorier er der i popcorn?

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!