Her får du min opskrift på græskar curry med kokosmælk. Det er en nem, lækker og kødfri gryderet, der både er vegetarisk og vegansk mad.
Græskar curry med kokosmælk er en skøn og nem gryderet, der laves uden kød.
I stedet er det her hokkaido græskar, der giver retten fylde, mens retten får varm smag af blandt andet ingefær og rød karrypasta.
Det er som sagt en kødfri gryderet, og retten er såmænd god til både vegetarer og veganere.
Serveres gerne med kogte ris, og her kan du evt. tilbyde fuldkornsris, hvis du vil gøre græskarcurryen endnu mere sund som aftensmad.
Jeg plejer at bruge hokkaido græskar til græskar curry, men butternut squash er også god.
Jeg skræller heller ikke græskarret, men det er op til dig.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Du kan også prøve disse opskrifter:
Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.
Pasta med aubergine - nem pastaret uden kød
Opskrift på græskar curry
Græskar curry
Ingredienser
- 1 hokkaido græskar - i mindre tern
- olie - til stegning
- 2 knolde ingefær - snittet fint
- 1 løg - hakkes fint
- 3 fed hvidløg - snittet fint
- 3 teskefulde rød karrypasta
- 1 dåse kokosmælk
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning - klar eller grøntsag
- 1 lime - skal og saft
- 2 teskefulde sukker
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld bredbladet persille - hakkes groft
- 1 bundt forårsløg - i tynde, skrå skiver
- 250 gram ris - til fire personer, koges som anvist
Sådan gør du
- Start med at gøre dit græskar klar til din græskar curry. Jeg plejer at bruge hokkaido, men du kan også anvende eks. buttersquash. Hokkaido græskarret halveres og indmaden skrabes ud og kasseres. Jeg plejer at lave curryen med skrællen på, da det bl.a. giver en flottere farve i gryderetten. Eventuelle grimme pletter skæres fra. Skær derefter græskarret ud i mindre både, og derefter i mundretter stykker, der ikke må være for store.
- Varm en stor sauterpande eller en god gryde op og kom en god sjat olie på. Tilsæt græskartern, og lad dem sautere i ca. 7-8 minutter. Vendes godt undervejs.
- Ingefær klargører du nemmest ved at blot at skrabe skrællen af med en teske, og derefter snittes ingefærene fint.
- Kom ingefær ned til græskar sammen med løg og hvidløg, og lad det sautere et par minutter.
- Tilsæt så rød karrypasta (som du køber i glas i dit supermarked), og lad det lige svitse med i 30 sekunder, inden kokosmælken tilsættes sammen med vand og en bouillonterning. Lad det koge op.
- Riv skallen af økologisk lime ned i din græskar curry, og pres saften af limefrugten i. Rør også et par teskefulde sukker i.
- Lad nu din kødfri gryderet simre ca. 5-10 minutter under låg, hvor græskarternene koges næsten møre. Derefter fjernes låget, og sovsen koges ind til en passende konsistens.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og lige inden servering vendes forårsløg og bredbladet persille i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige græskar curry serveres straks, og gerne sammen med kogte ris. Pynt evt. med et par blade bredbladet persille.
Her finder du mange flere opskrifter på vegetariske retter.
Tina Lau Nielsen
Ser virkelig lækkert ud. Tak for dejlige opskrifter 🙂