Hokkaido græskar er både smukt og velsmagende tilbehør til mange kødretter. Græskar er sunde, og så er de meget nemme at bage i ovnen.
Hokkaido dyrkes i stor stil i Danmark, så nogle undrer sig nok over, hvorfor disse græskar har fået dette spøjse navn?
Græskarret er såmænd opkaldt efter den japanske ø Hokkaido, og det er forklaringen.
Disse græskar er super gode til græskarsuppe, men som sagt også fine til bagning i ovnen.
Ligesom gulerødder indeholder de en hel del betacaroten, men også B- og C-vitaminer.
Hokkaidogræskar opbevares bedst i køleskabet, hvor de kan holde sig i helt op mod to måneder.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på hokkaido græskar
Ingredienser
- 1 hokkaido græskar
- 1 sjat olivenolie
- 1 spiseskefuld æbleeddike - eller citronsaft
- 1 spiseskefulde honning - eks. akacie honning
- 1 teskefuld flagesalt
- 1 teskefuld hvidløgssalt
- Lidt timian - og rosmarin, frisk
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at vaske græskarret grundigt. De skal ikke skrælles, så derfor er det vigtigt, at al snavs og eventuelle rester af jord er fjernet.
- Med en skarp kniv deler du det smukke, orange græskar i kvarte, og med en ske skraber du så kernerne ud.
- Del så de kvarte græskarstykker i mindre dele, så de er mere mundrette, men heller ikke for små.
- Læg dem op i et ildfast fad, og kom så olie, honning, æbleeddike, flagesalt, hvidløgssalt og friskkværnet peber på.
- Vend det godt rundt med fingrene, så du får fordelt marinaden godt.
- Stil fadet med hokkaido græskar ind i ovnen ved 200 grader varmluft, og bag dem cirka 30 minutter.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte hokkaido græskar serveres straks, og er gode som tilbehør til mange retter.
Du skal også prøve mine opskrifter på hokkaidosuppe, græskarrisotto, græskarmos og en cremet græskarsuppe. Velbekomme.

Comments
No Comments