• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Gryderet i ovn med masser af grøntsager

Gryderet i ovn med masser af grøntsager

billede til gryderet i ovn
4.8 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
215
SHARES
FacebookMessenger215PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. april 2024 - Udgivet: 30. marts 2023

Her er min opskrift på gryderet i ovn. En skøn og sammenkogt ret med nakkefilet og masser af grøntsager, og den er både god, nem og lækker.

Med denne opskrift kan du lave den lækreste gryderet i ovn, og den er god som hverdagsmad - eller som en dejlig gæstemad.

Jeg har lavet gryderetten med nakkefilet, der skæres ud i passende tern. Dertil kommer masser af grøntsager, og retten er faktisk ikke voldsom kødtung.

Mængden af de enkelte grøntsager kan du selv justere til efter smag og behag. Eller efter hvad du skal lige skal have brugt i køleskabet.

Mængden af kød kan også justeres op eller ned, og ellers er det bare at gå i gang. Det er en virkelig dejlig gryderet, som altså passer sig selv i ovnen. Se også min opskrift på ungarsk gullash med kartoffelmos.

Opskrift på gryderet i ovn

billede til gryderet i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gryderet i ovn

4.79 fra 23 stemmer
Her er min opskrift på gryderet i ovn. En skøn og sammenkogt ret med nakkefilet og masser af grøntsager, og den er både god, nem og lækker.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 4 timer t
Samlet tid 4 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 324
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g nakkefilet - skæret i grove tern
  • 2 spsk olivenolie - til bruning af kødet
  • 2 spsk hvedemel
  • 250 g champignon - i kvarte, ristes af
  • 2 rødløg - skåret i både
  • 4 fed hvidløg - i tynde skiver
  • 3 mellemstore gulerødder - i skiver
  • 2 skiver knoldselleri - 2 cm. tykke, skåret i tern
  • 1 rød peberfrugt - i strimler
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 bouillonterning - gerne høns
  • 4 dl vand - måske lidt mere
  • 2 tsk paprika
  • 2 spsk timian - blade
  • 1 spsk rosmarin - blade
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Gør kød og grøntsager klar som beskrevet.
  2. Find en god stegegryde frem, og varm en pande op ved høj varme.
  3. Steg kødet hurtigt, så det får en god stegeskorpe. Gør det ad to omgange, og lad det brune godt af. Kommes i gryden.
  4. Sæt panden tilbage på kogepladen ved en høj varme, og rist champignon grundigt. Derefter tilsættes løg og hvidløg, der steges med i 15 sekunder. Tag panden væk fra kogepladen, og stil i i stedet gryden på den.
  5. Varm op og drys hvedemel over kødet i gryden. Vend rundt. Hvedemelet vil jævne sovsen undervejs i ovnen.
  6. Tilsæt champignon, løg og hvidløg fra panden sammen med de øvrige ingredienser. Vend det rundt. En gryderet i ovn skal ikke være dækket af vand, da grøntsagerne også afgiver væde, men der må heller være for lidt. Det plejer at passe med cirka 4 dl. vand, men måske skal der lidt mere til.
  7. Læg låg på gryden, og stil gryden ind i den kolde ovn. Det er vigtigt, at låget lukker nogenlunde tæt på gryden.
  8. Skru ovnen op på 150 °C almindelig over- og undervarme.
  9. Giv nu gryderetten 4 tiner i ovnen, og her kan den passe sig selv.
  10. Når din gryderet i ovn er færdig, smages den til med salt og friskkværnet peber. Gerne også med et par spiseskefulde gastrik.

Næringsindhold

Kalorier: 324kcalKulhydrater: 27gProtein: 24gFedt: 15gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 61mgNatrium: 1132mgKalium: 1195mgKostfibre: 6gSukker: 11gVitamin A: 8961IUVitamin C: 70mgCalcium: 129mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Dem færdige gryderet i ovn kan serveres med kogte ris eller en lækker kartoffelmos.

Serverer du gryderetten med fuldkornsris har du et godt og sundt måltid.

Se også mine populære opskrifter på:

Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet

Kylling stroganoff med bacon og paprika

Slagtermesterens vintergryde med grøntsager

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia

    marts 28, 2024 at 6:16 pm

    Vildt lækker gryderet, kødet supermørt - fedtet forsvinder fuldstændig og sovsen bliver så kraftig i smagen.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required