Opskrift på flødekartofler uden fløde, der naturligvis indeholder færre kalorier. Flødekartoflerne laves med cremefine og mælk.
Kan man lave flødekartofler uden fløde? Sagtens. Og de er selvfølgelig mindre kalorieholdige, end når du laver dem med en 38% piskefløde.
Flødekartoflerne uden den fede fløde bliver gode, men de er ikke er så cremede som med fløden i. Sådan er det.
Til gengæld sparer du altså en masse kalorier, og alligevel får du lækre flødekartofler.
Opskriften er til 4 personer.
Ingredienser til flødekartofler uden fløde
1 kilo kartofler
2 rødløg
3 fed hvidløg
2 flasker cremefine (ialt en halv liter)
3 deciliter mælk
Lidt revet muskatnød
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kartoflerne vaskes og skærer i helt tynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
- Det er ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne, men det er jo en smagssag. Denne portion her lavede jeg med skræl på kartoflerne, men i forhold til tilberedningen betyder det ikke noget om der er skræl på eller ej.
- Kom kartoflerne i et ildfast fad. Rødløg snittes også tyndt, mens hvidløgsfed hakkes fint og kommes ved kartoflerne.
- Krydr med revet muskatnød, salt og peber, og hæld cremefine ved sammen med mælken.
- Vend kartoffelblandingen forsigtigt rundt så smagen fordeles.
- Stil kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig luft, og her skal de bages i cirka en time.
- Stik i dem med en kødnål for at tjekke, at kartoflerne er helt møre. Ellers giver du dem 5-10 minutter mere.