Min opskrift på cremede spinat- og flødekartofler, der er meget nemme at lave. Jeg laver dem med frisk spinat, og de kan bruges som tilbehør.
Spinat- og flødekartofler er lækkert tilbehør til mange retter med kød, og så er der altså tale om traditionelle flødekartofler med et twist.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på spinat- og flødekartofler
Spinat- og flødekartofler
Ingredienser
- 1 kilo kartofler
- 400 gram spinat - frisk spinat
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 5 deciliter fløde
- Lidt muskatnød - reven
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Smør et fad med lidt olie eller smør.
- Varm en pande op og kom en lille sjat vand på. Tilsæt nu gradvist frisk spinat i takt med at spinaten falder sammen. 400 gram spinat ligner en kæmpe portion, men den fylder ikke meget når den er faldet sammen på panden.
- Tilsæt også finthakket løg og hvidløg og lad det svitse med et minuts tid.
- Kom fløden ved sammen med lidt reven muskatnød, salt og friskkværnet peber, og lad det simre mens du klarer kartoflerne.
- Kartofler skrælles og skæres i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern, da det er nemmest.
- Byg nu lagvist dine spinat- og flødekartofler op med et lag stuvet spinat nederst, derefter kartoffelskiver, så spinat, kartofler og så videre indtil du har brugt det hele.
- Slut af med kartofler øverst, og hvis du synes, kan du tilsætte yderligere fløde til sidst. Krydr evt. og med lidt salt og peber et par gange undervejs, men pas på det ikke bliver for saltet.
- Bag dine flødekartofler med spinat i cirka en time midt i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Spinat- og flødekartofler serveres blandt andet til kogt skinke og kogt hamburgerryg.
Se også disse opskrifter:
Jette Sandell
Ang spinat- og flødekartofler, hvilke slags fløde er det?
Håber på hurtigt svar, tak
Holger Rørby Madsen
Hej Jette
De bliver bedst med en almindelig piskefløde - men en mere kaloriefattig madlavningsfløde kan også bruges 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Mathilde
Lekert