Kogt skinke - eller bayonneskinke - er et dejlig stykke kød, som de fleste godt kan lide. Her kan du se alt om kogning og tilberedning af skinke.
Kogt skinke er nem at tilberede, og har du et stykke i overskud, er det fantastisk mad dagen efter.
Eller som pålæg på madpakken.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til kogt skinke
900 gram skinke - eller bayonneskinke
1 rødløg i grove stykker
3 laurbærblade
25 sorte peberkorn
Fremgangsmåde
- Find en stor gryde frem. Skinken skal kunne dækkes helt med vand under kogningen.
- Fjern nettet om skinken, og læg den ned i gryden. Det gør du inden kogning!
- Dæk den med koldt vand, og kom grofthakket rødløg, laurbærblade og peberkorn i vandet.
- Lad nu vandet til skinken koge op, og nu skal den så blot koge ved svag varme i 45 minutter. Det må gerne boble lidt, men ikke bulderkoge.
- Tag så skinken af, og lad den trække i vandet i 20 minutter.
- Nu kan du skære din skinke ud i gode skiver.
- Når skinken er færdig kan du vælge at glasere den med en blanding af brun farin og sennep. Men den smager også fint uden.
- Køb altid skinke af en god kvalitet. De billige er ofte pumpet med masser af saltvand, og det skal man ikke betale en høj kilopris for.
- Har du skinker der er større end denne på 900 gram, ja så kan du bare gange kogetiden op. Så en skinke på 1,8 kilo skal altså koges i 90 minutter, og gerne hvile i 30 minutter.
Se også mine opskrifter på:
Langtidsstegt herregårdsskinke
Din vurdering
-
Kogt skinke
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments