Sådan laver du glaseret skinke. Opskrift på en nem glasering, som du laver med brun farin og sennep, hvorefter skinken nemt glaseres i ovnen.
Glaseret skinke og andre glaserede stykker er utroligt nemt at lave, og du skal blot bruge to ingredienser.
En klassisk glasering laves nemlig blot af brun farin og sennep, så det bliver ikke nemmere.
Til gengæld er netop glaseringen den perfekte afslutning og smagsgiver til kødet.
Opskrift på glaseret skinke i ovn
Glaseret skinke i ovn
Ingredienser
- 1 kilo skinke - røget
- 3 spiseskefulde brun farin
- 1 spiseskefuld sennep
Sådan gør du
- Skinke koges som anvist på pakken. En almindelig røget skinke på et kilo skal typisk koges omkring 35 minutter. Lad derefter skinken hvile i vandet i ca. 30 minutter, hvor gryden altså er taget af blusset.
- Tag den kogte skinke op og fjern nettet. Du kan også ridse oversiden af skinken i ruder/skrå tern.
- Forvarm ovnen til 200 °C varmluft.
- Rør brun farin og sennep godt sammen.
- Smør skinken grundigt med glaseringen. For at lette rengøringen er det en god idé, at lægge skinken på et stykke bagepapir i et ildfast fad.
- Stil fadet med skinken ind midt i ovnen, hvor den skal have ca. 12-15 minutter. Glaseret skinke i ovn er færdig, når glaseringen er blevet gylden. Pas på den ikke bliver for mørk!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Glaseret skinke lægges på et skærebræt, og trækker lige 10 minutter inden udskæring.
Rester er fremragende som pålæg, og opbevares på køl. Husk at stille kødet hurtigt i køleskabet!
Se også mine opskrifter på:
Din vrudering
-
Glaseret skinke
Elisabeth Postborg
Hvis skinken vejer 2 kg, hvor lang tid bør jeg så koge den?
Bh Elisabeth