Se hvordan du laver en flæskesteg i stegepose. Stegeposen giver kødet god smag, men du skal lige grille sværene for at få dem helt sprøde.
Kan man lave flæskesteg i stegepose, og bliver sværene så ikke meget bløde?
Svaret er, at du sagtens kan tilberede en lækker flæskesteg i stegeposen, og det giver et meget lækkert resultat.
Men hvis begrundelsen er, at du helt vil slippe for svineriet i ovnen, ja så holder den ikke helt.
Jeg synes stegeposen giver kødet en rigtig god smag, da alle smagsstofferne bliver i posen og kødet i den første del af fasen, men du er nødt til at give flæskestegen en tur under grillen i ovnen til sidst, så sværene bliver rigtig sprøde.
Og så er saltningen af sværene vigtig, men mere om det i videoen ovenover.
Denne opskrift er til fire personer.
Ingredienser til flæskesteg i stegepose
1 svinekam/flæskesteg på cirka 1,5 kilo
8-10 laurbærblade
Salt
10 sorte peberkorn
2-3 kviste frisk timian
2 deciliter portvin
2 deciliter hønsebouillon eller lignende
Fremgangsmåde
- Først og fremmest skal du kontrollere, at alle sværene er skæret helt ned til kødet - men ikke ned i kødet.
- Nu gnider du så rigeligt med salt ned mellem alle sværene, og kødet skal også have en god omgang, hvor du masserer salt ind i det. Lad nu stegen stå og hvile i tre timer.
- Stik så laurbærblade ned mellem nogle af sværene (se billedet), og læg forsigtigt flæskestegen ind i en stegepose.
- Kom også timiankviste ved sammen med peberkorn, portvin og hønsebouillon. Har du ikke portvin, kan den erstattes af samme mængde bouillon.
- Luk stegeposen helt tæt, og klip nogle huller i toppen af posen. Læg den i et ildfast fad.
- Nu skal flæskestegen steges i cirka 70 minutter ved 185 grader varmluft. Har du en større flæskesteg er stegetiden selvfølgelig lidt længere, og tilsvarende hvis stegen er mindre.
- Efter 70 minutter hives stegen ud af ovnen, og ud af stegeposen. Sigt skyen over i en skål.
- Læg flæskestegen tilbage i fadet og stil den under grillen i ovnen indtil sværene er helt sprøde. Men hold øje med dem, da sværene lige pludselig bliver mørke!!!
- Tag flæskestegen ud af ovnen, og nu skulle kernetemperaturen gerne være cirka 65 grader. Så er kødet nemlig helt perfekt. Lad den stå utildækket mens du laver sovsen.
- Smelt et par spiseskefulde smør i kasserolle, og pisk derefter et par spiseskefulde hvedemel i. Pisk derefter skyen i sovsen, og spæd eventuelt til med fløde eller mælk indtil du har den rette konsistens. Lad flæskestegssovsen simre fem minutter under jævnlig omrøring.
- Smag sovsen til med ribsgele, salt og peber, og giv den også gerne lidt sovsekulør.
- Er der ikke kraft nok i sovsen, kan du også smage til med lidt æbleeddike og sukker.
Se i denne video hvordan du klargør en flæskesteg:
Du kan servere flæskestegen med en lækker peberfrugtsalat og sprøde hasselback kartofler.
Se også mine opskrifter på:
Langtidsstegt flæskesteg i ovn
Gammeldags flæskestegssandwich
Din vurdering
-
Flæskesteg i stegepose
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments