Se hvordan du laver en flæskesteg i stegepose. Stegeposen giver kødet god smag, men du skal lige grille sværene for at få dem helt sprøde.
Kan man lave flæskesteg i stegepose, og bliver sværene så ikke meget bløde?
Svaret er, at du sagtens kan tilberede en lækker flæskesteg i stegeposen, og det giver et meget lækkert resultat.
Men hvis begrundelsen er, at du helt vil slippe for svineriet i ovnen, ja så holder den ikke helt.
Jeg synes stegeposen giver kødet en rigtig god smag, da alle smagsstofferne bliver i posen og kødet i den første del af fasen, men du er nødt til at give flæskestegen en tur under grillen i ovnen til sidst, så sværene bliver rigtig sprøde.
Og så er saltningen af sværene vigtig, men mere om det i videoen.
Denne opskrift er til fire personer. Se også hvordan du steger en flæskesteg i airfryer.
Opskrift på flæskesteg i stegepose
Flæskesteg i stegepose (opskrift med sprød svær)
Ingredienser
- 1,5 kilo svinekam - flæskesteg
- 8 laurbærblade
- salt
- 10 peberkorn
- 3 kvist timian
- 2 deciliter portvin
- 2 deciliter hønsebouillon - eller lignende
Sådan gør du
- Først og fremmest skal du kontrollere, at alle sværene er skæret helt ned til kødet - men ikke ned i kødet.
- Nu gnider du så rigeligt med salt ned mellem alle sværene, og kødet skal også have en god omgang, hvor du masserer salt ind i det. Lad nu stegen stå og hvile i tre timer.
- Stik så laurbærblade ned mellem nogle af sværene (se billedet), og læg forsigtigt flæskestegen ind i en stegepose.
- Kom også timiankviste ved sammen med peberkorn, portvin og hønsebouillon. Har du ikke portvin, kan den erstattes af samme mængde bouillon.
- Luk stegeposen helt tæt, og klip nogle huller i toppen af posen. Læg den i et ildfast fad.
- Nu skal flæskestegen steges i cirka 70 minutter ved 185 grader varmluft. Har du en større flæskesteg er stegetiden selvfølgelig lidt længere, og modsat hvis stegen er mindre.
- Efter 70 minutter hives stegen ud af ovnen, og ud af stegeposen. Sigt skyen over i en skål.
- Læg flæskestegen tilbage i fadet og stil den under grillen i ovnen indtil sværene er helt sprøde. Men hold øje med dem, da sværene lige pludselig bliver mørke!!!
- Tag flæskestegen ud af ovnen, og nu skulle kernetemperaturen gerne være cirka 65 grader. Så er kødet nemlig helt perfekt. Lad den stå utildækket mens du laver sovsen.
- Smelt et par spiseskefulde smør i kasserolle, og pisk derefter et par spiseskefulde hvedemel i. Pisk derefter skyen i sovsen, og spæd eventuelt til med fløde eller mælk indtil du har den rette konsistens. Lad flæskestegssovsen simre fem minutter under jævnlig omrøring.
- Smag sovsen til med ribsgele, salt og peber, og giv den også gerne lidt sovsekulør.
- Er der ikke kraft nok i sovsen, kan du også smage til med lidt æbleeddike og sukker.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Du kan servere flæskestegen med kogte kartofler, den lækre flæskestegssovs og spidskålssalat.
Se også mine opskrifter på:
Langtidsstegt flæskesteg i ovn
Michael G.
Stegepose er genialt til flæskesteg og sovsen er forrygende.