• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Perfekt flæskesteg i ovn med sprøde svær - sikker opskrift

Perfekt flæskesteg i ovn med sprøde svær - sikker opskrift

billede med flæskesteg i ovn og sprøde svær
4.8 fra 545 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
572
SHARES
FacebookMessenger572PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. maj 2025 - Udgivet: 12. marts 2017

Nem og sikker opskrift på en perfekt flæskesteg i ovn. Her får du de vigtige tips til at opnå en rigtig sprød svær på din kamsteg.

Det er nemt at lave en perfekt flæskesteg i ovn, og med disse simple tricks bliver sværen altid sprød. Her får du også min video med fremgangsmåde.

Og under opskriften kan du se alle mine gode råd til stegning af tilberedning af stegen, så kødet bliver mørt og sværen er sprød.

Opskriften er til seks personer som aftensmad, og eventuelle rester er fremragende dagen derpå på et stykke rugbrød - eller i en lækker flæskestegssandwich.

Indhold
  • Nem og sikker opskrift på en perfekt flæskesteg i ovn. Her får du de vigtige tips til at opnå en rigtig sprød svær på din kamsteg.
  • Flæskesteg i ovn
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Billeder
  • Mine bedste tips
  • Sovs til stegen
  • Flæskesteg i airfryer
  • Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær
  • Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur
  • Ribbensteg med sprøde svær
  • Flæskesteg i gasgrill
  • Flæskestegssovs
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med flæskesteg i ovn og sprøde svær
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Flæskesteg i ovn

4.80 fra 545 stemmer
Nem og sikker opskrift på en perfekt flæskesteg i ovn. Her får du de vigtige tips til at opnå en rigtig sprød svær på din kamsteg.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 362
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 kg svinekam - flæskesteg uden ben
  • salt - jeg foretrækker flagesalt
Til sky
  • 1 løg - grofthakket
  • 1 gulerod - i tern
  • 1 persillerod - i tern
  • 5 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1-2 tsk timian - tørret

Fremgangsmåde
 

  1. Find din svinekam frem. Tjek først og fremmest, at slagteren har skåret sværen helt igennem, så den er ridset ned til kødet. Men ikke ned i kødet. Hvis ikke den er det, må du selv lige gøre det med en skarp kniv.
  2. Fugt så fingrene med lidt vand, og drys salt ned mellem ALLE sværene. De fugtige hænder gør, at saltet bindes godt til sværen.
  3. Giv også flæskestegen rigeligt salt og timian på undersiden og siderne, og læg den på en rist, som du sætter i en bradepande. Husk, at flæskesværene skal ligge helt plan, og det kan være nødvendigt at lægge et stykke rodfrugt eller lignende under, så den kommer til det.
  4. Hæld vand og bouillonterning ved, og kom også løg (hakket) gulerod (i små tern) og persillerod (i små tern) i fadet. Gulerødder er gode, men pastinakker og knoldselleri giver også en god smag. Læg også gerne lidt timian ved.
  5. Stil fadet ind midt i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, og steg den i 1 time og 15 minutter. Tjek evt. undervejs om der skal tilføjes mere væske.
  6. Efter 45 minutter tages stegen ud af ovnen, og skyen sigtes over i en skål. Der skal gerne være cirka fem deciliter. Kassér rodfrugterne.
  7. Stik et stegetermometer ind i midten af flæskestegen, og lad den nu stege videre i cirka 30 minutter. Måske lidt mindre. Men den er færdig når kernetemperaturen når 65 grader. Og det er kernetemperaturen, der styrer hvornår din flæskesteg i ovn er færdig - ikke tiden!
  8. Flæskesværene bør være sprøde nu, og ellers kan du give dem lidt under grillen i ovnen - men hold øje med dem, da de lige pludselig kan blive sorte!

Næringsindhold

Kalorier: 362kcalKulhydrater: 8gProtein: 57gFedt: 10gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 158mgNatrium: 297mgKalium: 1096mgKostfibre: 2gSukker: 3gVitamin A: 1715IUVitamin C: 7mgCalcium: 34mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

billederesultat for flæskesteg

Mine bedste tips

Her er mine grundlæggende gode tips til tilberedningen af flæsksteg.

Det hele starter med indkøbet af din svinekam/flæskesteg. Sørg for at købe en god kvalitet, der har en passende fedtmarmorering. Du kan læse mere om kamsteg her.

Du skal også hælde skyen fra stegen efter cirka 45 minutter, så bliver sværen nemmere sprød. Forklaringen er selvfølgelig, at der ikke er så meget damp og dermed fugt i ovnen.

Pak gerne stegen ud aftenen før, og læg den i et fad i køleskabet. Uden at dække den til. Det tørrer sværen lidt ud og øger chancen for de perfekte og sprøde svær.

Du kan i øvrigt med fordel salte stegen nogle timer før den skal i ovnen. Den bliver den kun bedre af.

Netop saltet er en anden hemmelighed (og nødvendighed) for, at du kan opnå de knasende sprøde og fyldige flæskesvær. Så spar ikke på saltet og få salt ned mellem alle svær!

Desuden har jeg testet mange måder at stege kamstegen på, og jeg er nået frem til, at denne metode er bedst, hvor stegen simpelthen steges ved 225 grader varmluft hele vejen igennem.

Husk også at anvende et stegetermometer, så din kamsteg ikke bliver tør. Kødet skal have en kernetemperatur på 65 grader.

Tag din flæskesteg i ovn ud, og lad den gerne hvile i mindst 15 minutter inden udskæring. Du må ikke dække stegen til.

Imens kan du lave en fremragende flæskestegssovs af skyen. Se opskriften i linket. Husk i øvrigt også, at rester af stegen er perfekt til et stykke smørrebrød med flæskesteg.

  • Køb en mager kamsteg hos din slagter eller supermarked. Der skal selvfølgelig svær og et lille fedtlag, men undgå for meget fedt.
  • Du skal beregne ca. 200 gram kød pr. person.
  • Tjek at sværen er skæret igennem, da det ellers er svært at få helt sprøde flæskesvær.
  • Tag stegen ud af emballagen aftenen før, og læg den i et lille fad. Stil den på køl natten over uden at dække den til, for på den måde udtørrer du sværen mere, og du får mere sprøde svær. Den metode bruger jeg altid, og den virker.
  • Find også et stegetermometer frem. Så er du sikker på at stegen ikke bliver tør.

Sovs til stegen

Det er ret nemt at lave en lækker flæskestegssovs. Flæskestegen steges på en rist i en bradepande, og du kommer 5 deciliter bouillon eller fond i bunden af fadet. Fyld lidt mere i undervejs, da skyen fordamper lidt.

Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk så en stor spiseskefuld hvedemel med top i. Derefter piskes skyen fra flæskestegen i, og dernæst mælk eller fløde indtil du har den rette konsistens.

Kom også lidt ribsgele og gastrik eller eddike i sovsen, og smag den til med salt og peber. En spiseskefuld engelsk sauce er også guddommelig i en flæskestegssovs.

Flere inspirerende opskrifter:

Flæskesteg i airfryer

4.8 fra 171 stemmer
Min opskrift på flæskesteg i airfryer, der altid sikrer dig sprøde svær på din kamsteg. Se temperatur, stegetid og gode tips til stegningen.
Gå til opskrift
billederesultat for flæskesteg i Airfryer

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

4.8 fra 256 stemmer
Opskrift på langtidsstegt flæskesteg i ovn. En guide til stegning af flæskesteg i lang tid, hvor du til sidst laver sprøde svær på stegen.
Gå til opskrift
billederesultat for langtidsstegt flæskesteg

Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur

4.8 fra 45 stemmer
Opskrift på flæskesteg sous vide, der er en garanti for både mørt kød og de sprøde flæskesvær, som vi vil have dem. Her er guide med præcis tid og temperatur.
Gå til opskrift
billede med flæskesteg sous vide

Ribbensteg med sprøde svær

4.8 fra 113 stemmer
Sikker opskrift på ribbensteg med sprøde svær i ovn. En nem fremgangsmåde med stegetid og tips, og ribbenstegen kan også laves i grill.
Gå til opskrift
ribbensteg

Flæskesteg i gasgrill

4.7 fra 78 stemmer
Grillet flæskesteg: Her får du min opskrift på flæskesteg i gasgrill med den korrekte kernetemperatur og stegetid. En let og forståelig guide.
Gå til opskrift
grillet flæskesteg i gasgrill med sprød svær

Flæskestegssovs

4.8 fra 70 stemmer
Se hvordan du laver den bedste flæskestegssovs, så du altid har en perfekt sovs. Sovsen laves uden fløde, men på sky fra flæskestegen.
Gå til opskrift
billederesultat for flæskestegssovs

FAQ

Hvor meget flæskesteg pr. person?

Mængden af kød afhænger selvfølgelig af barn/voksen, sult, tilbehør og andre faktorer, men som udgangspunkt plejer jeg at sige 200 gram pr. person i gennemsnit. Så en flæskesteg på 1,2 kilo passer til seks personer. Lav dog gerne rigeligt med steg, for det smager fantastisk godt på et stykke rugbrød i madpakken dagene efter.

Hvad skal kernetemperaturen være i en flæskesteg?

En flæskesteg skal efter min mening have en kernetemperatur på 65 grader. Så brug et stegetermometer. Det er kernetemperaturen, der afgør hvornår stegen er færdig. Ikke tiden.

Hvor meget skal en flæskesteg hvile?

Jeg plejer at lade stegen hvile 15 minutter inden jeg skærer den ud, men hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg altså også skåret flæskestegen ud lige efter den er kommet ud af ovnen, og der var ikke den store forskel. Så jeg synes faktisk det er ligegyldigt om flæskestegen hviler eller ej, men du skal under ingen omstændigheder dække stegen til mens den hviler, for så risikerer du at sværene bliver bløde. Skiver af stegen er jo også guddommelig i en klassisk flæskestegssandwich.

Hvordan langtidssteger man en flæskesteg?

En langtidsstegt flæskesteg skal have ca. 4 timer ved 90 grader almindelig luft i ovnen, og den bliver mør som smør. Bedre flæskesteg fås ikke Til sidst skrues varmen op til 225 grader varmluft, så sværene bliver helt sprøde. Så stegetid på flæskesteg a la slowfood er altså 4 timer sådan cirka. Husk undervejs at øse sky op over sværene! Gerne hver halve time.

Flæskesteg på tilbud?

Netop flæskestegen er ofte på tilbud, så her er det med at holde et vågent øje ude i butikkerne. Kiloprisen kan variere ganske meget, så der kan være mange penge at spare her. Dog vil jeg stadig samtidig opfordre til, at man altid køber en god kvalitet, da det trods alt også kan smages ved serveringen.

Hvad er Umuts opskrift på flæskesteg?

Kokken Umut Sakarya er blevet kendt for sin version af ovnstegt flæskesteg. Her anbefaler han det gamle trick med at koge sværen først i en bradepande. Flæskestegen lægges med sværen nedad i en bradepande, der hældes kogende vand ved sammen med lidt peberkorn og laurbærblade, og derefter skal den have 20 minutter ved 200 grader varmluft. Derefter vendes stegen om, saltes grundigt mellem sværene og steges færdig i ca. 50 minutter ved 200 grader varmluft. Det er en fin opskrift og fremgangsmåde, men jeg synes ikke sværen bliver mere sprød end ved min grundopskrift længere oppe. Men det er nok en smagssag.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Ravnkilde

    december 25, 2024 at 12:54 pm

    Perfekt flæskesteg, fulgte din opskrift, mums sprød svær og perfekt kød, kan varmt anbefaledes 👍

    Svar
  2. Annette

    december 25, 2024 at 9:12 am

    Sprød svær, saftigt kød. Rigtig god opskrift

    Svar
  3. Annemette Kiær

    december 23, 2024 at 12:00 am

    Kære Holger - kan man printe din opskrift uden reklamerne?
    Mange hilsener Annemette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 23, 2024 at 6:03 am

      Hej Annemette
      Det kan du tro - som medlem logger du bare ind og så har jeg faktisk lavet en ekstra flot printversion - helt uden annoncer 🙂
      Med de bedste hilsner og ønsket om en glædelig jul
      Holger

      Svar
  4. Simone Johansen

    oktober 14, 2024 at 1:38 pm

    Hejsa. Vores ovn har ikke varmluft. Hvad anbefaler du at ovnen står ved alm oven og under varme?
    Dbh Simone

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 14, 2024 at 7:53 pm

      Hej Simone
      Giv den noget mere varme - gerne 240-250 grader, så skal det nok blive godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Steen

    april 21, 2024 at 11:50 am

    Så nemt, så logisk og SÅ sprød. Tak

    Svar
  6. Jonas Breinholt Marthin

    december 21, 2023 at 7:22 pm

    Hejsa. Er stegetiden den samme, om den er 1,4 kg eller 3 kg?

    Mvh. Jonas

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 21, 2023 at 8:38 pm

      Hej Jonas
      Ja, den er længere. Men brug et stegetermometer, så du rammer den helt perfekt. Tag stegen ud ved en kernetemperatur på 65 grader.
      Stegetiden afhænger blandt andet også af tykkelsen på stegen, men jeg vil nok vurdere, at den skal have ca. 30 minutter længere - måske endda mere.
      Og bemærk, at en nakkesteg skal have længere tid end en kamsteg.
      God fornøjelse og glædelig jul.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften
sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required