Opskrift på det bedste farsbrød med parmaskinke. Farsbrødet steges en time i ovnen, og du kan glæde dig til en virkelig god sovs med ribsgele.
Farsbrød kan laves på et utal af måder, for der findes virkelig mange opskrifter på farsbrødet.
Her er min gode opskrift, hvor farsbrødet omvikles med en lækker parmaskinke, der giver kødet en dejlig smag.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til farsbrød med parmaskinke
500 gram hakket kalv og svin
1 teskefuld salt
1 finthakket skalotteløg
1 æg
1 deciliter fløde
1 deciliter kalvefond
2-3 spiseskefulde rasp
1 lille bundt persille
Friskkværnet peber
4 skiver parmaskinke
I fadet kommer du
3 deciliter kalvefond
2 deciliter mælk
Til sovs anvender du
Skyen fra det ovnbagte farsbrød
1 deciliter fløde
1 deciliter mælk
2 teskefulde ribsgele
Evt. en spiseskefuld gastrik
Maizena og lidt sovsekulør
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Sådan laver du et aflangt farsbrød, som du derefter dækker med skiver af parmaskinke. Foto: Madensverden.dk.
- Kom det hakkede kød op i en skål, og rør det med salt. Rør derefter hakket skalotteløg og et æg ind i farsen.
- Tilsæt så fløde og kalvefond, og rør det ind sammen med rasp. Hak persille fint og kom den i sammen med lidt friskkværnet peber.
- Vend det godt rundt og stil farsen på køl i mindst 30 minutter.
- Form et aflangt farsbrød i et ildfast fad, og læg fire skiver parmaskinke over. Fold dem under farsbrødet, så de ikke viper op under bagningen.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, og bag farsbrødet i 15 minutter.
- Hæld så 3 deciliter kalvefond og 2 deciliter mælk i fadet, og bag farsbrødet færdigt ved 190 grader i yderligere 45 minutter.
- Tag det færdigbagte farsbrød ud af ovnen, og sigt skyen ned i en kasserolle.
- Kog skyen op, og tilsæt lidt mælk og fløde. Kom også ribsgele ved, og jævn sovsen med lidt Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand.
- Justér farven med lidt sovsekulør, og smag sovsen til med gastrik, salt og peber.
Server farsbrødet sammen med ovnbagte kartofler og blomkål.
Se også mine opskrifter på:
Kyllingefarsbrød med gulerødder
Din vurdering
-
Farsbrød med parmaskinke