• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Havreboller - gode til madpakken

KatrineKatrine Rørby Madsen
Havreboller er helt perfekte både til morgenmad og frokost. De er bagt med havreklid og havregryn. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Brød og boller

Oversigt over indhold

  1. Her får du min opskrift på havreboller bagt med havreklid og havregryn og helt perfekte både til morgenmaden og madpakken.
  2. Opskrift på havreboller
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Noter
4.91 fra 10 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på havreboller bagt med havreklid og havregryn og helt perfekte både til morgenmaden og madpakken.

Havreboller er lækre, store og bløde boller, som både børn og voksne er vilde med.

De ser ikke grove ud, men indeholder både havreklid og havregryn og dermed en del fiber.

Jeg bruger bollerne både til morgenmad, og de er også gode til en sandwich - eller bare som en gnavebolle i løbet af dagen.

De er også gode at fryse, så det er oplagt at lave en dobbeltportion og smide i fryseren. Så har du altid lækre boller, lige når du har brug for det.

Opskrift på havreboller

4.9 fra 10 stemmer
RetBrød
KøkkenDansk
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Mængde: 16 stk.
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 350 gram vand - lunken
  • 40 gram gær
  • 30 gram sukker
  • 1 æg
  • 500 gram hvedemel
  • 50 gram havreklid
  • 50 gram havregryn
  • 10 gram salt
  • 8 gram bageenzymer - kan udelades
  • 50 gram smør - blødt

Pensling

  • 1 æg
  • 3 spiseskefulde mælk
  • 0,5 teskefuld salt
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Find røremaskinen frem og hæld lunken vand i skålen. Smuldr gær i vandet og tilsæt sukker og æg. Rør det sammen, så gæren har opløst sig.
  • Vej hvedemel, havreklid, havregryn, salt og bageenzymer af i en skål. Bland det forsigtigt rundt.
  • Tilsæt det væsken og ælt dejen sammen i 8 minutter på røremaskinen ved middel hastighed. Start forsigtigt ud indtil mel og væske har samlet sig.
  • Tilsæt nu det bløde smør. Det skal blot være blødt, ikke smeltet. Kør røremaskinen yderligere i tre minutter.
  • Dejen til havreboller skal ikke være for fast, men heller ikke for blød. Hvis du synes, den er for blød, tilsætter du lidt mere hvedemel.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og virk den op. Læg den tilbage i skålen og dæk den til med et viskestykke. Lad dejen til havreboller hæve i 20 minutter.
  • Læg bagepapir på en bageplade.
  • Tag nu forsigtigt dejen ud på bordet igen. Skær nu dejen ud i 16 nogenlunde lige store stykker med en dejskærer. Hvis du ikke har en dejskærer, kan du også sagtens bruge en kniv. Det er vigtigt at være forsigtig, så dejen ikke falder sammen.
  • Læg forsigtigt dejstykkerne på bagepapiret og læg et viskestykke over. Lad dine havreboller hæve i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den er klar, når du har penslet bollerne.
  • Rør et æg, tre spiseskefulde mælk og en halv teske salt sammen og pens bollerne med det.
  • Bag dine havreboller i 15 minutter, til de er gyldne og lækre.

Næringsindhold

Næringsindhold
Havreboller
Mængde pr. portion
Kalorier
165
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
28
mg
9
%
Natrium
 
347
mg
15
%
Kalium
 
81
mg
2
%
Kulhydrater
 
29
g
10
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
112
IU
2
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Calcium
 
15
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Noter

Lad dine havreboller køle lidt af på en rist.

Spis dem med smør, pålægschokolade, eller bare som de er!

Du kan også sagtens fryse bollerne ned, så du har til senere brug. Jeg lægger ofte en frossen bolle i min datters madpakke. På den måde holder den madpakken kølig i skoletasken og tør op, inden den skal spises til frokost.

Se andre gode bolleopskrifter her:

Havregrødsboller - opskrift på boller med havregrød

Kærnemælksboller - opskrift på boller med kærnemælk

Hurtige boller uden hævning - klar på 30 min.

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 0
  • 47
  • 12
  • 3
  • 8
  • 3
  • Delt
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie

    maj 22, 2023 at 10:50 pm

    Kan man lave dem med håndkraft? Ejer nemlig ikke en bagemaskine 🤔

    Svar
  2. Henriette

    marts 27, 2023 at 9:30 pm

    Kan man erstatte havreklid med hvedeklid?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 28, 2023 at 8:21 am

      Hej Henriette
      Det kan du tro - det kan du sagtens. Men så kan du med fordel lave denne opskrift på hvedeklidboller: https://madensverden.dk/klidboller-med-hvedeklid-og-havregryn/
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Jolanda

        oktober 16, 2023 at 10:04 am

        Selvfølgelig kan du det Julie. Hvad tror du folk i gamle dage har gjort. Ælt godt med håndkraft eller brug dejkrogene på din el- mixer, så skal det nok lykkes.

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Rabarbermuffins - 12 luftige muffins med rabarber
Jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme »

Populært indhold lige nu

billederesultat for risret med kylling

Risret med kylling og karry på 20 minutter

orientalske koteletter i fad med karry og masser af grøntsager

Orientalske koteletter i fad med karry og masser af grøntsager

Skal vi skylle af før opvaskemaskinen?

Skal servicet skylles af før opvaskemaskinen

Torskerogn på dåser

Torskerogn på dåse - hvor sundt er det egentlig?

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.9 fra 10 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetBrød
KøkkenDansk
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Mængde: 16 stk.
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!