Her er min opskrift på orangestænger, der er lækre småkager med appelsinsmag. Orangestængerne dyppes efter bagning i en smeltet chokolade.
Orangestænger er små kager med en delikat orange/appelsinsmag, hvor bunden dyppes i lidt chokolade.
De lækre og sprøde småkager er både nemme og hurtige at bage, og så smager de altså bare himmelsk godt.
Se også: Fedtebrød - verdens bedste opskrift på de nemme kager
Dejen sprøjtes ud af en sprøjtepose, og kunsten er at få lavet dejen så perfekt, at den hverken er for svær at sprøjte ud - eller at småkagerne flyder ud i ovnen under bagningen. Og her plejer det at passe med de angivne mængder.
Husk i den forbindelse, at smørret skal være blødt, men ikke smeltet!
Jeg plejer at lave orangestængerne ca. 5 centimeter lange, og så får du ca. 25 stk. ud af denne opskrift.
Opskrift på orangestænger
Ingredienser
- 50 gram sukker
- 5 gram appelsinskal - revet
- 100 gram smør - blødt
- 50 gram marcipan - groftrevet
- 100 gram hvedemel
- 20 gram majsstivelse
- 5 gram appelsinsaft
- 80 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- Til orangestænger starter du med, at røre sukker sammen med revet appelsinskal.
- Rør blødt smør i sammen med revet marcipan. Derefter røres hvedemel i dejen sammen med majsstivelse og lidt friskpresset appelsinsaft.
- Rør dejen godt sammen og kom den i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
- Sprøjt stænger på ca. 5 centimeters længde på en bageplade med bagepapir.
- Bag orangestængerne ved 200 grader over- og undervarme i ca. 9-10 minutter. Bagetid afhænger altid af hvor meget ovnen varmer. Kagerne skal blot lige være gyldne.
- Lad de bagte orangestænger køle lidt af.
- Smelt chokolade ved lav varme i en gryde eller over et vandbad.
- Dyp bunden af småkagerne i den smeltede chokolade og sær dem til tørre på en plade med bagepapir, så chokoladen er helt stivnet.
Næringsindhold
Tips
Så er dine hjemmebagte orangestænger klar til at blive nydt. Sprøde og lækre.
Du kan opbevare dem i en lufttæt beholder.
Se også: Havregrynskager - opskrift på småkager med havregryn

Anni Andreasen
orangestænger kan de laves glutenfri? Rigtig god dag til jer alle.
Med venlig hilsen fra Anni Andreasen