Bacon steg er den røgede fætter til flæskesteg og ribbensteg. Lækker steg med masser af baconsmag, der laves i ovn eller grill.
Bacon steg laves af svinebryst, der tilsættes cirka 5 procent saltlage, hvorefter den bliver røget som vi kender det fra baconen.
Hvis du elsker bacon, vil du i høj grad også elske baconsteg.
Jeg har her lavet stegen i ovnen, men du kan også lave den i gasgrill eller kuglegrill.
Dog må temperaturen ikke blive for høj, for så bliver sværen for sort inden stegen er færdig, så det skal du lige styre. Grill stegen ved indirekte varme i cirka halvanden time.
Kernetemperaturen i baconsteg skal være 90 grader, så brug et stegetermometer.
Du kan eventuelt servere baconstegen med hasselbach kartofler og en god paprikasovs.
Fortvivl ikke hvis du har baconsteg i overskud efter aftensmaden. Det er fremragende pålæg dagen efter på madpakken, og kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til bacon steg
Cirka 1,2 kilo bacon steg af god kvalitet
Stegetid for baconsteg i ovn: Cirka halvanden time ved 180 grader varmluft
Fremgangsmåde
- Læg baconstegen i et ovnfast fad, og kom lidt vand ned i bunden. Ikke for meget, men nok til at stegen ikke brænder sig fast i fadet. Du kan også lægge den på en rist i fadet.
- Sæt så stegen ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, og nu skal den hygge sig der i halvanden time.
- Tag baconstegen ud af ovnen, og lad den hvile et kvarter inden udskæring.
- På grund af saltlagen er der meget væske i stegen, og derfor skal den trække i mindst 15 minutter.
- Tilbereder du baconstegen i grillen, skal den grilles ved indirekte varme i cirka en time og 30 minutter. Prøv at holde grillen på omkring de 180 grader.
Se mere indhold:
Comments
No Comments