En god opskrift på ovnbagt kuller, der er meget nem at lave. Kulleren er en fætter til torsken, og en fremragende spisefisk.
Til ovnbagt kuller til fire personer skal du bruge:
Cirka 600 gram kuller filet
2 spiseskefulde citronsaft
2 teskefulde fint salt
Lidt olivenolie
Friskhakket persille
Sådan laver du ovnbagt kuller:
Kontrollér at kuller fileterne er helt fri for ben. Fiskeben er rædsomme at få i munden.
Del så kulleren i portionsstykker, hvor du af hver filet kan lave 2-3 stykker.
Er fisken tynd, kan du med fordel folde stykkerne sammen, så alle stykker fisk er nogenlunde lige store.
Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg fisken ned i fadet.
Dryp lidt olie ud over kuller stykkerne, og giv dem også en smule citronsaft.
Krydr med lidt salt, og lad det trække 5-10 minutter.
Imens varmer du ovnen op til 200 grader varmluft.
Stil nu fadet med fisken ind i ovnen, hvor den skal ovnbages i cirka 10 minutter. Kuller fileterne er færdige når de bliver hvide i kødet. Som du kan se på billedet.
Server den ovnbagte kuller med perlespelt og spidskål med parmaskinke.
Kulleren er en fætter til torsken, og en meget fin spisefisk. Her er det ovnbagt kuller, der anrettes med friskhakket persille. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her