En god opskrift på ovnbagt kuller, der er meget nem at lave. Kulleren er en fætter til torsken, og en fremragende spisefisk.
Til ovnbagt kuller til fire personer skal du bruge:
Cirka 600 gram kuller filet
2 spiseskefulde citronsaft
2 teskefulde fint salt
Lidt olivenolie
Friskhakket persille
Sådan laver du ovnbagt kuller:
Kontrollér at kuller fileterne er helt fri for ben. Fiskeben er rædsomme at få i munden.
Del så kulleren i portionsstykker, hvor du af hver filet kan lave 2-3 stykker.
Er fisken tynd, kan du med fordel folde stykkerne sammen, så alle stykker fisk er nogenlunde lige store.
Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg fisken ned i fadet.
Dryp lidt olie ud over kuller stykkerne, og giv dem også en smule citronsaft.
Krydr med lidt salt, og lad det trække 5-10 minutter.
Imens varmer du ovnen op til 200 grader varmluft.
Stil nu fadet med fisken ind i ovnen, hvor den skal ovnbages i cirka 10 minutter. Kuller fileterne er færdige når de bliver hvide i kødet. Som du kan se på billedet.
Server den ovnbagte kuller med perlespelt og spidskål med parmaskinke.
Se mere indhold:
Comments
No Comments