Dejlig fiskeret med kuller på pande, der blot skal steges i fem minutter. Kulleren er en fantastisk spisefisk, der er meget nem at tilberede.
Kuller på pande er klar på få minutter, og derfor er det meget nem aftensmad.
Den fortjener selvfølgelig følgeskab af en god og hjemmelavet sauce hollandaise, men du kan selvfølgelig servere dem som du synes.
Jeg vil dog gerne anbefale smørstegte skorzonerrødder til kulleren - det er fantastisk mad, også til gæster.
Kulleren som fisk minder meget om torsk, og er både lys og lidt løs i kødet.
Tilberedningstiden er ganske kort, men husk at bede fiskehandleren fjerne alle ben langs ryggen på fisken.
Du kan stege den med eller uden skind. Her har jeg gjort det uden skindet, men det er faktisk nemmere, hvis køber fileter med skindet på.
Det holder nemlig kødet fast og sammen under turen på panden.
Og hvis du lige skal have lidt sjove fakta om kuller: Verdens største, fangede kuller havde en vægt på 17 kilo, så det var en stor kleppert.
Kuller hedder på engelsk haddock, på tysk er det en schellfisch, mens man i Frankrig kalder den en eglefin.
Du skal bruge - kuller på pande pr. person:
200 gram frisk kuller uden ben og skind
Smør og olivenolie til stegning
Salt og friskkværnet peber
Frisk timian til pynt
Her er opskriften på sauce hollandaise
Sådan steger du kuller på pande:
Skær kulleren ud i passende portionsstykker, og tjek at der ikke er ben i fisken.
Kom en god klat smør og lidt olivenolie på panden, og varm den op ved en god varme.
Når smørret er brunet af, lægger du forsigtigt kuller-fileterne på.
Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og skru ned på middel varme.
Nu skal fisken bare passe sig selv, mens den steger færdig i cirka fem minutter.
Kuller på pande er færdig når fisken er lys foroven. Oversteg aldrig fisk, da den så bliver kedelig og trist.
Tag kuller-fileterne af, og server straks. Pynt med friskplukket timian.
Hvd synes du om denne opskrift?
-
Kuller på pande