Skorzonerrødder er ikke en af de rodfrugter vi bruger hver dag, men rødderne smager helt fantastisk. Se her hvordan du tilbereder dem.
Skorzonerrødder ligner blot lange rødder, godt dækket ind i jord. Og det er sådan set også sådan de er.
Men lad dig ikke narre. De smager helt fantastisk!
Skorzonerrod skal skrælles før brug. Det er ret nemt, men en smule beskidt.
Værre er det dog heller ikke. Næste vigtihge ting er, at du straks efter skrælning skal komme dem i vand tilsat citronsaft.
Ellers bliver skorzonerrødderne hurtigt brune og kedelige - lidt som du kender den blandt andet jordskokker.
Lad dem bare ligge i vandet indtil du er klar til at komme rødderne på panden.
Skorzonerroden hører desværre ikke til de billigste rodfrugter, men de er efterhånden så udbredt og eftertragtede, at de kan købes i de fleste supermarkeder.
Opskrift på stegte skorzonerrødder
Ingredienser
- 100 gram skorzonerrod - efter skrælning, mængde pr. person
- 1 klat smør
- salt og friskkværnet peber
- vand
- citronsaft - til opbevaring efter skrælning
Sådan gør du
- Skræl skorzonerrødderne helt fri for skræl og jord, så du kun har de hvide stængler tilbage. Skær dem ud i passende stykker (cirka 6-8 centimeter lange), og læg dem straks i citronvand.
- Skorzonerroden er heldigvis nem at skrælle, men gør det over køkkenvasken, da det bliver en lidt jordet affære.
- Kom en lille klat smør på panden, og varm op ved middel varme.
- Lad smørret bruse af, og steg så forsigtigt rødderne i cirka 7-8 minutter.
- Ryst panden undervejs, så de bliver stegt på alle sider.
- Krydr med en smule salt og friskkværnet peber, og ikke andet. Skorzonerrødderne er så fine i smagen, at du skal nyde den, og ikke tilsætte yderligere smagsgivere.
Næringsindhold
Skorzonerrødder som tilbehør
Server rødderne til stegt fisk - og gerne sammen med en hjemmelavet sauce hollandaise.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Tilberedning af skorzonerrødder
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments