Alt i en gryde bolognese er en super nem pastaret med masser af smag. Den skønne opskrift får du her, og det en lækker one pot alle kan lide.
Alt i en gryde bolognese er en såkaldt one pot ret, hvor hele retten laves i samme gryde. På den måde får du mindre opvask.
Metoden gør dog bestemt ikke smagsoplevelsen mindre, og du får her en virkelig god og hurtig pastaret, som hele familien vil elske. Både store og små.
Der er samtidig en pæn mængde grøntsager i gryden, bla. i form af bladselleri og gulerødder.
Det er en skøn pasta bolognese på den nemme måde, og så tager det heller ikke lang tid at lave pastaretten.
Opskrift på one pot bolognese
Ingredienser
- 1 stort rødløg hakkes fint
- 4 fed hvidløg finthakket
- olivenolie til stegning
- 400 gram hakket oksekød med ca. 10% fedt
- 4 stængler bladselleri i små tern
- 2-3 gulerødder i små tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spiseskefulde soltørrede tomater i olie, hakkede
- 140 gram tomatpasta
- 8 deciliter vand
- 2 bouillonterninger
- 400 gram pasta evt. pastapenne eller penne
- 2 teskefulde oregano tørret
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Find en god gryde frem, og varm den op. Tilsæt det hakkede oksekød, evt. sammen med lidt olie, og brun det godt. Kødet skal steges, hvilket kræver en høj varme. Er gryden ikke varm nok, risikerer du at kødet mere koges end steges, og så går du glip af den gode stegesmag i din alt i en gryde bolognese.
- Når kødet er brunet godt tilsættes rødløg og hvidløg, der steges med et halvt minuts tid.
- Kom så bladselleri og gulerødder ved, og lad det stege videre i et par minutter.
- Så tilsættes hakkede tomater og soltørrede tomater sammen med tomatpasta, vand og et par bouillonterninger. Kom også pasta og tørret oregano i, og lad pastaretten koge op.
- Skru lidt ned igen, læg låg på gryden og nu skal din alt i en gryde bolognese koge ved en svagere varme i ca. 15 minutter. Eller indtil pastaen er mør. Det er vigtigt at du undervejs rører et par gange i gryden med din pastaret, og om nødvendigt tilsættes lidt mere vand.
- Når pastaen er mør, smages gryderetten til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Noter
Den færdige alt i en gryde bolognese serveres straks, eventuelt sammen med et godt stykke brød.
En lækker salat med spinat og tomater passer også perfekt til.
Se også disse populære pastaretter:
Klassisk pasta med kødsovs (den familievenlige opskrift)
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Hjemmelavet tærte med spidskål og bacon
Tærtedej - lav den perfekte mørdej til tærter
Hjemmelavet cheeseburger a la McDonalds
Lækre drumsticks - BBQ marinerede kyllingelår
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hvilken bouillon terning bruges der? Skal de to terninger ikke opløses i vand inden de kommer i?
Lyder super lækkert at lave det hele samlet! Skal klart prøves.