Avocadopasta kan laves på et kvarter. Det er en nem og lækker ret med cremet avocado-creme, hakkede nødder og basilikum.
Avocadopasta er noget af det nemmeste at lave. Det kræver blot en stavblender og ganske få ingredienser, så har du en sund pastaret.
Husk at bruge modne avocadoer, når du laver cremen til pastaen. Jeg har prøvet at gå på kompromis med umodne avocadoer, og det giver en helt anden smag.
Nærmest af sæbe, så den fejl har jeg ikke begået siden. Så vælg nogle gode spiseklare frugter til retten, så kan det ikke gå galt.
Opskrift på avocadopasta
Avocadopasta
Ingredienser
- 2 avocado
- 3 forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld basilikum
- 2 spsk flødeost
- ½ citron - friskpresset
- parmesan - revet
- 0,5 dl hasselnødder - el. mandler, hakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog pastaen, imens laver du avocadocremen:
- Flæk avocadoerne og skrab kødet ned i en skål eller blender.
- Skær forårsløg i 2-3 cm. skiver, pil hvidløgsfedet og skyl basilikumsbladene. Kom det hele ned til avocadoerne sammen med saften fra en halv citron. og flødeosten
- Blend det - du kan sagtens bruge en håndblender i stedet.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Dræn pastaen, og vend den rundt i avocadosaucen.
- Hak hasselnødder og riv parmesan. Klip eventuelt forårsløgets top i små ringe. Drys det hele over din avocadopasta og server med det samme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Avocadopasta kan laves med og uden flødeost. Den er ikke nødvendig, men giver en ekstra cremet avocadosauce.
Er du veganer, kan du sagtens lave din egen creme uden flødeost. Du kan for eksempel tilsætte en spiseskefuld god jomfruolivenolie i stedet.
Se andre opskrifter med avocado i centrum:
Del dine ideer og tanker med os andre her: