Fyldt avocado er en hurtig forret, men også en lækker og let frokost. Her er opskriften, der blandt andet indeholder tun og korianderblade.
Fyldt avocado er en klassiker fra 80'erne. Dengang bestod retten blot af en halv avocado, hvor man kom tun ned i hullet fra stenen og toppede med mayonnaise.
Her har jeg valgt at udhule avocadoen helt, så frugtkødet blandes med tun finthakkede grøntsager, mango og creme fraiche.
En dejlig hurtig forret, men også en god lille frokostanretning, og så er den tilmed sund.
Opskrift på fyldt avocado
Fyldt avocado
Ingredienser
- 2 avocado - halverede
- 1 dåse tun - eller en halv alt efter smag
- 1 lille løg - eller 2 forårsløg, finthakkede
- ¼ mango - små tern
- agurk - små tern
- 1 håndfuld korianderblade - til mos og pynt
- 2 spsk creme fraiche
- flagesalt
- friskkværnet peber
- citronsaft - efter smag
Sådan gør du
- Flæk de to avocado på langs og fjern stenene. Udhul avocadoerne, så der kun er skallen tilbage. Kom frugtkødet i en skål og mos det sammen med en halv til en hel dåse tun.
- Finhak løg eller forårsløg, skær mango og agurk i små tern og skyl korianderbladene. Fjern dem fra stilkene.
- Bland det hele med avocadokødet. Tilsæt to spsk. creme fraiche samt salt og peber. Rør rundt. Tilsæt korianderbladene og lad nogen blive tilbage til pynt.
- Hæld fyldet i avocadoskallerne og server fyldt avocado til brød eller rugbrødschips.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan sagtens udskifte fyldet med lige præcis det, du bedst kan lide. For eksempel små kyllingetern i stedet for tun.
Her vil jeg anbefale, at du udskifter korianderbladene med riskhakket persille.
Server med ristet brød eller hjemmelavet rugbrødschips
Se andre opskrifter med avocado:
Del dine ideer og tanker med os andre her: