Prøv at lave whiskymarineret stegt flæsk, der er anden måde at lave stegeflæsk på. Flæsket får en delikat smag af whisky med denne marinade.
Her er en dejlig opskrift på whiskymarineret stegt flæsk, der giver flæskeskiverne en skøn smag af whisky.
Whiskymarinaden er nem at lave, og stegetiden er cirka fem minutter på hver side.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til whiskymarineret stegt flæsk
800 gram flæsk i skiver
Groft salt
Whiskymarinade
4 spiseskefulde whisky
3 spiseskefulde akacie honning
2 spiseskefulde sherryeddike
2 spiseskefulde brun farin
2 teskefulde paprika
Fremgangsmåde
- Flæskeskiverne bankes let ud, og her kan du blot bruge håndroden. Du kan eventuelt skære sværen af, men dette er ikke nødvendigt.
- Salt flæsket grundigt på begge sider, og lad det trække 30 minutter.
- Ingredienserne til whiskymarinaden røres godt sammen, så den brune farin bliver helt opløst.
- Hæld marinaden i en frysepose, og læg flæskeskiverne ned i posen. Vend det forsigtigt rundt, så smag og marinade vendes godt rundt. Luk posen og lad det trække en lille times tid.
- Tænd grillen op ved direkte varme, men brug ikke højeste varme, da flæsket så risikerer at blive for hurtigt branket.
- Grill flæskeskiverne cirka fem minutter på hver side, hvor du vender det nogle gange undervejs.
- Den færdigstegte flæsk krydres med lidt friskkværnet peber og serveres straks.
Whiskymarineret stegt flæsk på panden
Du kan også tilberede flæskeskiverne på panden.
Her skal du varme panden godt op, og derefter stege de whiskymarinerede flæskeskiver cirka fem minutter på hver side. Skru lidt ned for varmen når kødet har fået farve.
Med denne opskrift skal du være opmærksom på, at stegt flæsk med whisky ikke bliver så sprødt som normalt, men til gengæld er det meget mørt og smagfuldt.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: