• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Opsamlinger

Weekendmad - de bedste opskrifter til din weekend

weekendmad
God weekendmad kan blandt andet være denne nemme cote de boeuf i ovn, men der findes masser af gode opskrifter på lækker gæstemad. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  14. oktober 2023

Del gerne:
536
SHARES
FacebookMessenger536PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Forret
  2. Brød
  3. Hovedret
  4. Dessert
  5. Tilbehør og sovse

Weekendmad er god gæstemad, der gerne må tage lidt længere tid at lave, men det behøver det altså ikke.

Jeg får indimellem forespørgsler på forslag til netop weekendmad, hvor man skal have gæster og derfor gerne vil lave noget mad, der er ekstra lækkert.

Og det kan man altså sagtens uden det behøver at tage 100 år, uden at det er svært, og uden det behøver at koste en formue.

Smag og behag er jo forskellig, og det gælder selvfølgelig også omkring gæstemad, så dette er mine forslag til weekendmad, som jeg synes er lækkert.

Her er både hovedretter, saucen, en dessert og andre gode forslag, så lad dig endelig inspirere - og nyd den gode mad. For det har du fortjent.

Forret

Bresaola

Du skal naturligvis lægge ud med en lækker forret, og en af mine favoritter er bresaola med rucola og trøffelolie. Super nem og hurtig at lave, og det smager fremragende.

Bresaola er en smuk spise med sin meget mørkerøde farve. Bresaolaen anrettes med rucola og parmesan. Giv den også lidt trøffelolie. Foto: Guffeliguf.dk.

Bresaola

Kartoffel og porre suppe

En anden klassisk forret er kartoffel og porre suppe. Fordelen ved den er, at du kan lave den tidligere på dagen, og blot varme og servere når tiden er.

billede med kartoffel porre suppe

Kartoffel porre suppe

Bruschetta

En nem forret er brød med tomat, hvidløg og skinke.

billederesultat for bruschetta

Bruschetta med parmaskinke, tomat og mozzarella

Brød

Til et godt måltid mad hører også et stykke nybagt brød. Her vil jeg anbefale dig enten at bage mit italienske ciabattabrød eller det nemme grydebrød.

Begge brød skal hæve i lang tid, men de er nemme at lave, da de ikke skal æltes på noget tidspunkt.

Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

billede med grydebrød

Grydebrød

Hovedret

Langtidsstegt culottesteg

Vi lægger ud med en virkelig klassiker, når vi taler om god gæstemad i de danske hjem. Nemlig en culottesteg, der her er langtidsstegt. Men stegetiden er det hele værd.

billede til langtidsstegt culottesteg

Langtidsstegt culottesteg med hvidvinssky

Indbagt mørbrad

Du kan også prøve en lækker og indbagt mørbrad.

Svinemørbraden pakkes ind i butterdej, og det smager altså fantastisk godt.

billederesultat for indbagt mørbrad

Indbagt mørbrad med butterdej og fars

Svinekæber i ovn

Med svinekæber i ovn kan du lave verdensklassemad for rimelig få penge. Svinekæberne er nemlig nogenlunde fornuftige i pris, og med denne opskrift bliver de super møre og lækre.

billede med langtidsstegte svinekæber på skærebræt

Langtidsstegte svinekæber i stegeso - perfekt gæstemad

Kødgryden

Hvad er bedre end duften fra en italiensk kødgryde med en himmelsk sauce. Når låget lettes ved bordet, vinen er i glasset og man skal sidde og snakke hen over maden. Den her gryderet fra Italien er et sikkert hit som weekendmad.

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.

Italiensk kødgryde

Cotes de boeuf

Du skal også prøve den smagfulde og lækre cotes de boeuf.

billederesultat for cote de boeuf

Cote de boeuf (opskrift til grill, pande og ovn)

Cotes de boeuf i ovn

Eller lav din cotes de boeuf direkte i ovnen. Et meget lækkert stykke kød:

billederesultat for cotes de boeuf i ovn

Cote de boeuf i ovn med hvidløg og rosmarin

Skal du have en god god bøf, så se også den store bøfguide med tips, tricks og stegetider på de enkelte bøffer.

Kylling

Du kan også lave et et lækkert fad med kylling og grønt. Det er altså skøn weekendmad.

billederesultat for kylling med tilbehør fra det italienske køkken

Kylling med tilbehør fra det italienske køkken

Eller den lækre estragon kylling.

billederesultat for kylling i estragonsauce

Kylling i estragonsauce

Dessert

Panna cotta

En af mine favoritter som dessert er den lækre panna cotta. En italiensk flødebudding, som laves i god tid, og blot lige pyntes med lidt bær ved servering. Prøv den her:

billede med panna cotta

Panna cotta

Chokoladekage

En anden god dessert er en mørk chokoladekage, der passer perfekt til kaffen. Her får du virkelig en god afslutning på et lækkert måltid mad.

billederesultat for mørk chokoladekage

Mørk chokoladekage

Tilbehør og sovse

Til kødet og hovedretten skal der selvfølgelig også serveres noget tilbehør, og her er der mange gode opskrifter at vælge i mellem. Jeg har sat nogle af de bedste op i denne liste, så klik på linket og få opskriften der.

billede med bagekartofler og bagte kartofler

Bagekartofler

billede med flødekartofler

Flødekartofler

billede med sauce bearnaise

Sauce bearnaise

hasselback kartofler

Hasselback kartofler

billederesultater for kartoffelroser

Kartoffelroser

En rigtig hjemmelavet whiskysauce, der smager helt fantastisk godt. Når først du har prøvet denne sovs med whisky, køber du aldrig mere en færdiglavet udgave af whiskysaucen. Foto: Guffeliguf.dk.

Whiskysauce

Billede resultat for gulerødder med bacon

Gulerødder med bacon og honning

Billederesultat for kartofler med bacon

Baconkartofler - ovnbagte kartofler med bacon

Du kan også prøve:

Kartoffeltårn

Steak house fritter

Bagte tomater

Bønner med hvidløg

Find mange flere opskrifter på tilbehør her.

Du kan jo også runde den hyggelige aften af med en irsk kaffe eller en gin og tonic.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise Overmark Overmark

    september 14, 2024 at 4:49 pm

    Mange skønne retter som et
    Værd at prøve
    Mvh
    Lise

    Svar
  2. Lene Godborg

    april 08, 2023 at 5:35 pm

    Hej! Jeg lavede mørbradfad i går til gæster, i stedet for Alm frokost. Det var de meget glade for. Super gode opskrifter. Bruger dem meget 🐣😊🐥
    Mvh Lene.

    Svar
  3. joyce dige

    marts 05, 2022 at 2:38 pm

    Hej, jeg skal lave din tataresauce til fish and chips til aften, kan jeg godt lave den i god tid forvejen?
    Jeg er meget glad for at følge og bruge dine opskrifter, som regel med held!

    Svar
  4. Elin Valdersnes

    juni 01, 2019 at 5:17 pm

    Masse gode oppskrifter. Tusen takk😊😊

    Svar
  5. Leo Laursen

    april 13, 2019 at 9:06 am

    Meget interessant

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her