De bedste opskrifter på god weekendmad, der samtidig er lækker gæstemad. De rigtige retter til hyggelige stunder med god mad og vin på bordet.
Weekendmad er god gæstemad, der gerne må tage lidt længere tid at lave, men det behøver det altså ikke.
Jeg får indimellem forespørgsler på forslag til netop weekendmad, hvor man skal have gæster og derfor gerne vil lave noget mad, der er ekstra lækkert.
Og det kan man altså sagtens uden det behøver at tage 100 år, uden at det er svært, og uden det behøver at koste en formue.
Smag og behag er jo forskellig, og det gælder selvfølgelig også omkring gæstemad, så dette er mine forslag til weekendmad, som jeg synes er lækkert.
Her er både hovedretter, saucen, en dessert og andre gode forslag, så lad dig endelig inspirere - og nyd den gode mad. For det har du fortjent.
Weekendmad - forret
Bresaola
Du skal naturligvis lægge ud med en lækker forret, og en af mine favoritter er bresaola med rucola og trøffelolie. Super nem og hurtig at lave, og det smager fremragende.
Kartoffel og porre suppe
En anden klassisk forret er kartoffel og porre suppe. Fordelen ved den er, at du kan lave den tidligere på dagen, og blot varme og servere når tiden er.
Bruschetta
En nem forret er brød med tomat, hvidløg og skinke.
Bruschetta med parmaskinke, tomat og mozzarella
Brød
Til et godt måltid mad hører også et stykke nybagt brød. Her vil jeg anbefale dig enten at bage mit italienske ciabattabrød eller det nemme grydebrød.
Begge brød skal hæve i lang tid, men de er nemme at lave, da de ikke skal æltes på noget tidspunkt.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
Her er video med fremgangsmåde til grydebrød:
Gæstemad - hovedret
Langtidsstegt culottesteg
Vi lægger ud med en virkelig klassiker, når vi taler om god gæstemad i de danske hjem. Nemlig en culottesteg, der her er langtidsstegt. Men stegetiden er det hele værd.
Langtidsstegt culottesteg med hvidvinssky
Indbagt mørbrad
Du kan også prøve en lækker og indbagt mørbrad.
Svinemørbraden pakkes ind i butterdej, og det smager altså fantastisk godt.
Indbagt mørbrad med butterdej og fars
Svinekæber i ovn
Med svinekæber i ovn kan du lave verdensklassemad for rimelig få penge. Svinekæberne er nemlig nogenlunde fornuftige i pris, og med denne opskrift bliver de super møre og lækre.
Langtidsstegte svinekæber i stegeso - perfekt gæstemad
Kødgryden
Hvad er bedre end duften fra en italiensk kødgryde med en himmelsk sauce. Når låget lettes ved bordet, vinen er i glasset og man skal sidde og snakke hen over maden. Den her gryderet fra Italien er et sikkert hit som weekendmad.
Cotes de boeuf
Du skal også prøve den smagfulde og lækre cotes de boeuf.
Cote de boeuf (opskrift til grill, pande og ovn)
Cotes de boeuf i ovn
Eller lav din cotes de boeuf direkte i ovnen. Et meget lækkert stykke kød:
Cote de boeuf i ovn med hvidløg og rosmarin
Skal du have en god god bøf, så se også den store bøfguide med tips, tricks og stegetider på de enkelte bøffer.
Kylling
Du kan også lave et et lækkert fad med kylling og grønt. Det er altså skøn weekendmad.
Kylling med tilbehør fra det italienske køkken
Eller den lækre estragon kylling.
Dessert
Panna cotta
En af mine favoritter som dessert er den lækre panna cotta. En italiensk flødebudding, som laves i god tid, og blot lige pyntes med lidt bær ved servering. Prøv den her:
Chokoladekage
En anden god dessert er en mørk chokoladekage, der passer perfekt til kaffen. Her får du virkelig en god afslutning på et lækkert måltid mad.
Tilbehør og sovse
Til kødet og hovedretten skal der selvfølgelig også serveres noget tilbehør, og her er der mange gode opskrifter at vælge i mellem. Jeg har sat nogle af de bedste op i denne liste, så klik på linket og få opskriften der.
Gulerødder med bacon og honning
Baconkartofler - ovnbagte kartofler med bacon
Du kan også prøve:
Find mange flere opskrifter på tilbehør her.
Du kan jo også runde den hyggelige aften af med en irsk kaffe eller en gin og tonic.
Lise Overmark Overmark
Mange skønne retter som et
Værd at prøve
Mvh
Lise
Lene Godborg
Hej! Jeg lavede mørbradfad i går til gæster, i stedet for Alm frokost. Det var de meget glade for. Super gode opskrifter. Bruger dem meget 🐣😊🐥
Mvh Lene.
joyce dige
Hej, jeg skal lave din tataresauce til fish and chips til aften, kan jeg godt lave den i god tid forvejen?
Jeg er meget glad for at følge og bruge dine opskrifter, som regel med held!
Elin Valdersnes
Masse gode oppskrifter. Tusen takk😊😊
Leo Laursen
Meget interessant