Her er den bedste opskrift på langtidsstegte svinekæber i stegeso. Perfekt gæstemad med lækkert tilbehør. Stegetid: 3 timer ved 150 grader.
Svinekæber er for alvor blevet populære, og her får du opskriften på langtidsstegte svinekæber i stegeso.
Den lange tid i ovnen gør, at svinekæberne bliver så møre, at de næsten falder fra hinanden blot du kigger på dem.
Og en stegeso holder jo på smagen, så du kan roligt glæde dig. Retten er i øvrigt fremragende gæstemad.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er to svinekæber til hver.
Opskrift på langtidsstegte svinekæber
Ingredienser
- 8 svinekæber afpudses
- 2 spiseskefulde balsamico
Til tør rub
- 2 teskefulde paprika
- 2 spiseskefulde brun farin
- salt og friskkværnet peber
- Lidt chili tørret, kan udelades
Til grønsager i stegeso
- 1 persillerod
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 stængel bladselleri
- 1 deciliter hønsefond
- 1 deciliter øl mørkt
Sådan gør du
- Beregn to svinekæber til hver person, da de jo ikke er så store.
- Afpuds svinekæberne, smør dem balsamico og brun dem lynhurtigt i smør på en pande. De skal kun lige have stegeskorpe. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Bland alle ingredienserne til den tørre rub sammen, og massér den godt ind i kødet.
- Hak persillerod, løg, gulerod og bladselleri i små tern, og læg dem i bunden af stegesoen.
- Hæld mørkt øl og hønsefond i, og læg derefter de braiserede svinekæber ovenpå grønsagerne. De må IKKE ligge i væsken, da de så koger i stedet for at blive stegt.
- Læg låget på, og stil nu stegesoen ind i ovnen ved 150 grader varmluft.
- Her skal svinekæberne nu langtidsstege i 3 timer, hvor det hele passer sig selv.
- Tag stegesoen ud af ovnen, og tag forsigtigt svinekæberne op. De er MEGET møre!
- Skyen fra stegesoen sigtes over i en gryde, og koges op sammen med lidt fløde og lidt æbleeddike eller gastrik.
Næringsindhold
Tips
Smag til med salt, peber og eventuelt lidt sukker, og server til svinekæberne.
Sovsen kan jævnes med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand.
Jeg vil også anbefale at du serverer en fløjsblød kartoffelmos og en lækker spidskålssalat til svinekæberne.
Hvis du i stedet vil lave kartofler eller andet i ovnen til sidst, lader du svinekæberne blive i stegesoen med lukket låg på køkkenbordet.
Her kan de sagtens stå i 45 minutter. Derefter går du så i gang med sovs.
Se også disse opskrifter:
Lone Stephensen
Det er en super opskrift. Den kommer helt klart ind som favorit i min opskriftssamling. Tak for den.
Jeg fordoblede dog mængden af grøntsager og brugte dem som garniture sammen med kartoffelmos, sovs og spidskålssalat. Jeg synes ikke at grøntsagerne blev kedelige. De havde suget fond, øl og noget fra rubben til sig. Så den ville da være synd at kassere dem.