Her får du den bedste opskrift på braiserede svinekæber med øl. En klassisk simret som du kan servere med polenta eller kartoffelmos.
Braiserede svinekæber med øl er perfekt gæstemad, som de fleste kan lide.
Og her får du virkelig møre svinekæber, som du kan servere med en klassisk kartoffelmos eller stegt polenta, som du får opskriften på længere nede.
Opskriften er beregnet til mindst fire personer, men der er sikkert også nok til seks personer.
Opskrift på braiserede svinekæber med øl
Ingredienser
- 1 kg svinekæber
- hvedemel krydret med salt og friskkværnet peber
- 3 fed hvidløg finthakket
- 1 pakke bacon i tern
- 2 løg i halve ringe
- 2 kviste timian
- salt og friskkværnet peber
- 3 gulerødder skåret i mundrette stykker
- 2 dl øl gerne en stout øl
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. dijonsennep gerne grovkornet
- 0,5 pose perleløg fra frost
- 25 g mør
- 1 spsk. sukker strøgen
- 1,5 dl vand
Sådan gør du
- Svinekæber ses efter for sener og de duppes tørre med køkkenrulle.
- Bacontern steges på en pande til de er gyldne og sprøde, kommes op i en stor gryde.
- Svinekæberne vendes i hvedemel blandet med salt og friskkværnet peber og brunes godt af i fedtstoffet fra bacon og evt. lidt mere olie.
- Brun dem på alle sider - gøres ad flere omgange - og de brunede kæber kommes op i gryden til baconternene. Så brunes de halve løgringe - i fedtstoffet fra kød og bacon - til de bliver lidt brune og de kommes også op i gryden.
- I gryden kommes også de rå (finthakkede) hvidløg, groft salt, friskkværnet peber og timiankviste.
- Panden koges af med stout øl, æblecidereddike og sennep, det skal koge til væsken er halveret, derefter hældes det op i gryden. Nu sættes gryden på varmen og bouillon tilsættes, lad det koge op og skum det så for fedt og urenheder. Læg låg på og lad dine svinekæber med øl simre ved svag varme i 1 time.
- Kom gulerødder skåret i mundrette stykker i, læg låg på og lad det simre i endnu en halv time.
- Imens smeltes smørret på en pande sammen med sukker, når det er smeltet hældes vand ved og så kommes perleløgene på. Lad det koge ved høj varme - og UDEN låg - til al vandet er HELT fordampet og løgene bliver lidt gyldne, nu skal der røres i den, så de ikke brænder på! Når der er let brune over det hele hældes de i gryden til svinekæberne.
- Prøv om du kan fiske timiankvistene op og saucen kan evt. jævnes med lidt majsstivelse udrørt i vand hvis det ønskes. Smag til og server dine braiserede svinekæber med øl med ønsket tilbehør.
Næringsindhold
Tilbehør til ølbraiserede svinekæber
Svinekæber med øl kan serveres med forskellig slags tilbehør. Eksempelvis en let og luftig kartoffelmos.
Men du kan også servere svinekæberne med en lækker og stegt polenta, som du laver på denne måde:
1 liter vand
Lidt salt
2 tsk. citronsaft
3 spsk. frisk, revet parmesanost
3 spsk. olivenolie
2 dl majsgryn
Kom vand og salt i en gryde og kog det op. Når det koger røres majsgryn i lidt ad gangen, mens der hele tiden piskes, så det ikke klumper.
Pisk olivenolie, citronsaft og ost i og kog - under konstant piskning - i ca. 10-15 minutter til noget af vandet er fordampet og massen ligesom bliver grød-agtig i konsistens.
Hældes op i et lavt fad, der er smurt med olivenolie. Lad det køle af og stil i køleskab til det skal bruges.
Når der skal spises, kan der skæres små "bjælker" ud og de kan steges på pande i ganske lidt olie, til de bliver let gyldne. Velbekomme.
Se flere opskrifter:
Langtidsstegte svinekæber i stegeso - perfekt gæstemad
Simremad: Oksegryde opskrift med rødvin og grøntsager
Braiseret gris - langtidsstegt svin som simreret
Comments
No Comments