Sådan laver du polenta af majsmel. En hurtig opskrift på den lækre polenta. der røres ud i kogende vand, og koger fem minutter.
Opskriften på polenta er beregnet til fire personer.
Ingredienser til polenta
300 gram polenta af majsmel
1,2 deciliter vand
1 teskefuld salt
Fremgangsmåde
- Der findes mange slags polentaer på markedet, men jeg har her anvendt den økologiske fra Il Fornaio, der er lavet af forkogt , økologisk og groftmalet majsmel. Fordelen er en kort tilberedningstid på blot fem minutter, og den smager fremragende.
- Kog vandet op i en gryde, og det skal bulderkoge.
- Rør så gradvist polentaen ud i det kogende vand, skru ned for varmen, tilsæt salt, og kog så polentaen færdig under omrøring i fem minutter. Længere tid tager det ikke.
- Er polentaen for tyk tilsættes lidt mere kogende vand. Smag til med yderligere salt, hvilket dog ikke burde være nødvendigt.
Polenta er glutenfri
Polentaen kan serveres til alt fra fisk til oksekød, og så er den glutenfri, hvilket naturligvis er godt for glutenallergikere.
Den laves udelukkende af majsmel, som altså ikke indeholder gluten.
Energiindholdet er cirka 350 kalorier pr. 100 gram.
Og så indeholder polentaen 7,6 gram protein pr. 100 gram.
Det italienske køkken
Polentaen kommer fra det italienske køkken, hvor den især spises i de nordlige og mellemste dele af støvlelandet.
Her har majsgrøden i generationer været et vigtigt supplement til pasta.
Den kan spises som den er, eller du kan rive parmesan eller en anden ost over. Polentaen er også yndet mad hos vegetarer.