Sådan laver du polenta af majsmel. En hurtig opskrift på den lækre polenta, der røres ud i kogende vand og koger fem minutter.
Polenta er typisk tilbehør fra Italien, og den består af majsmel.
Den er nem at lave, og den tager kun fem minutter, hvorefter den kan bruges som tilbehør til mange forskellige retter.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på polenta
Polenta tilberedt af majsmel - klassisk italiensk opskrift
Ingredienser
- 300 gram polenta - af majsmel
- 1,2 liter vand
- 1 teskefuld salt
- parmesan
Sådan gør du
- Der findes mange slags polenta på markedet, men jeg har her anvendt den økologiske fra Il Fornaio, der er lavet af forkogt , økologisk og groftmalet majsmel. Fordelen er en kort tilberedningstid på blot fem minutter, og den smager fremragende.
- Kog 1,2 liter vand op i en gryde, og det skal bulderkoge.
- Rør så gradvist 300 gram polenta ud i det kogende vand, skru ned for varmen, tilsæt 1 teskefuld salt, og kog så polentaen færdig under omrøring i fem minutter. Længere tid tager det ikke.
- Er polentaen for tyk tilsættes lidt mere kogende vand. Smag til med yderligere salt, hvilket dog ikke burde være nødvendigt.
- Til sidst kan der røres lidt parmesan ost i din polenta - dette kan dog sagtens også udelades.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Polenta er glutenfri
Polenta kan serveres til alt fra fisk til oksekød, og så er den glutenfri, hvilket naturligvis er godt for glutenallergikere.
Den laves udelukkende af majsmel, som altså ikke indeholder gluten.
Og så indeholder polentaen 7,6 gram protein pr. 100 gram.
Det italienske køkken
Polentaen kommer fra det italienske køkken, hvor den især spises i de nordlige og mellemste dele af støvlelandet.
Her har majsgrøden i generationer været et vigtigt supplement til pasta.
Den kan spises som den er, eller du kan rive parmesan eller en anden ost over. Polentaen er også yndet mad hos vegetarer.
Se også mine opskrifter på:
Hjemmelavet pasta med eller uden pastamaskine
Peter Holm-Olesen
jeg har læst at man kan sætte polentaen i blød natten over for at gøre den nemmere at lave
Louise
Der er en fejl i opskriften, der skal bruges 1,2 liter vand, ikke 1,2 deciliter 🙃
Holger Rørby Madsen
Hej Louise
Mange tak - så er den rettet 🙂
Alt det bedste
Holger