Hjemmelavet gnocchi - autentisk italiensk opskrift direkte fra nonnas køkken. Her får du de lækreste friske gnocchi helt fra bunden.
Hjemmelavet gnocchi er den hurtigste og lækreste måde at lave en fantastisk aftensmad, og den vil helt sikkert imponere selv de mest kræsne gæster.
Gnocchi er en form for pasta lavet af kartofler. Det er ikke den mest udbredte type pasta, men den er bestemt en af de lækreste synes jeg. Og så er det overraskende let at lave dem selv.
Jeg kan huske første gang, jeg smagte denne form for pasta var på en ferie i Italien som barn.
På denne ferie spiste jeg stort set ikke andet end gnocchi hver eneste dag.
Dengang kunne man ikke så let købe dem færdiglavet i Danmark, så derfor gik min mor og jeg i gang med projektet om at lave dem selv fra bunden.
Serveres med alle mulige saucer efter eget valg
Så her er det endelig resultat af flere års opskriftudvikling af de mest perfekte, autentiske italienske gnocchi, som man helt selv kan lave.
Det bedste er også, at ingredienserne er lette at få fat i. Det er nemlig helt almindelige ingredienser, som kan findes i alle butikker eller som du højst sandsynligt allerede har stående i dit køkken.
Du kan servere denne pastatype med alle former for sauce. Her er det kun fantasien som sætter grænser.
En af de mest traditionelle måder at spise dem på er ved at stege dem i smør og salvie som her. Se flere opskrifter:
Opskrift på hjemmelavet gnocchi
Hjemmelavet gnocchi - autentisk italiensk opskrift
Ingredienser
- 4 stk kartofler - mellemstore
- 190 gram hvedemel
- 1 stk æg
- 2 tsk salt
Sådan gør du
- Kartoflerne skylles, kommes i en gryde med vand, som lige dækker kartoflerne. Bring gryden i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter. Tjek om kartoflerne er færdige ved at putte en gaffel i én, hvis den er blød, så er de færdige.
- Hæld vandet fra og lad dem køle en smule ned, fjern skindet fra kartoflerne. Mas kartoflerne fuldstændig til en kartoffelmos uden klumper.
- Lav en fordybning i kartoffelmosen og put ægget og en teske salt i. Bland det godt sammen. Tilføj nu melet lidt af gangen, og bland det hele godt sammen. Dejen skal være fast og ikke for klisteret.
- Hæld en smule mel ud på køkkenbordet og skær dejen i fire stykker.
- Tag en af stykkerne og rul den ud som en lang pølse. Skær nu mindre stykker ud fra pølsen. Forsæt til alt dejen er skåret ud i mange små stykker.
- Læg en gaffel på bordet og med din tommelfinger ruller du et stykke dej på gaflen, så du får det karakteristiske mønster som gnocchi er kendt for.
- Forsæt med alle dejstykkerne.
- I en gryde koges vand, tilsæt en teske salt og alle gnocchi. Lad dem koge i kun 30 sekunder, når de begynder at flyde, så er de færdige. Men hellere kog dem i for kort tid end for lang tid.
- Dræn vandet fra og så er de lækreste gnocchi færdige og klar til at blive spist med en valgfri sauce.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også vores opskrifter på italienske saucer, som ville passe perfekt til disse gnocchi:
Del dine ideer og tanker med os andre her: