Her får du min opskrift på Steak house frites. Store og hjemmelavede pommes frites, der bare smager super godt. De steges i olie på panden.
Steak house frites er de store og klassiske fritter, der bare smager godt.
De store pommes frites laves af bagekartofler, der skæres ud i stænger.
Metoden kan måske virke lidt besværlig, men det er faktisk ganske nemt at tilberede disse steak house frites, og tiden er det hele værd.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, men mængden afhænger selvfølgelig af hvor vilde I er med fritterne.
Og selvfølgelig skal der en hjemmelavet sauce bearnaise til fritterne.
Opskrift på steak house frites
Steak house frites - opskrift på store pommes frites!
Ingredienser
- 4 store bagekartofler
- 1 sjat eddike
- solsikkeolie
- flagesalt
Sådan gør du
- Skær det yderste runde af hver bagekartofler, så du har fire store blokke. Hver blok deles i seks store stænger, for det er rette størrelse til sådanne pommes frites.
- Kom kartoffelstængerne i en gryde, hvor der hældes vand ved så det netop dækker kartoflerne. Kom også en god sjat eddike i. Kog nu kartoffelstængerne i 10 minutter, hvorefter vandet hældes fra.
- Læg kartoffelstængerne på et rent viskestykke på en bageplade, og stil dem til afkøling.Det tager cirka 30 minutter.
- Varm en stor pande (gerne med høj kant) op, og kom solsikkeolie på. Der skal bruges så meget, at kartoffelstængerne svømmer i olien. Og olien skal være middel varm, cirka 120 grader.
- Steg nu dine Steak House Frites i cirka 10 minutter, hvorefter de lægges tilbage på bagepladen, hvor du har fjernet viskestykket og stedet lagt et stykke bagepapir. Stil igen til afkøling i 30 minutter.
- Nu kan du så stege dine pommes frites færdige lige før de skal spises. Varm panden op (måske skal du tilsætte en smule mere olie), og nu ved en høj varme, så de bliver stegt sprøde.
- Kom fritterne i den varme olie og steg dem indtil de er sprøde udvendigt og møre indeni. Afhængig af varmen på panden og olien tager det cirka fem minutter. Men pas på dine pommes frites ikke bliver FOR mørke.
- Lægges til afdrypning på et stykke køkkenrulle, hvorefter de er klar til servering. Drysses med flagesalt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De varme og sprøde Steak House frites serveres som tilbehør til kalveculotte eller lignende steg, eller til en god bøf.
Eventuelt en tournedos bearnaise.
Se også disse opskrifter:
Lise Lotte
Virkelig lækre og nemme at lave
esther borreskov
Kære Holger
Bedste pomme fritter - ever 😋😋😋😋😋
venligst
Esther
camillalouise
Hej Holger
Det lyder helt fint.....jeg holder meget af dine opskrifter
Ha en go dag
Mvh Camilla
camillalouise
Hej
Tak for mange fine opskrifter, dog er jeg ked af at der ikke kan printes ud mere... :o(
Madensverden.dk
Hej Camilla
Mange tak - men bare rolig. Det kan du snart igen. En ny og bedre printfunktion er på vej 🙂
Bedste hilsner
Holger