Her kan du se hvordan du tilbereder færdigkøbte frosne pommes frites i ovn, og hvad du kan gøre for at give dem endnu mere og bedre smag. En hurtig guide.
Hvordan får man færdigkøbte og frosne pommes frites i ovn mere spændende?
Det spørgsmål har jeg fået en del gange fra jer, så derfor får du her lige et par gode tips til hvordan du kan peppe de frosne pommes frites lidt op. Meget simpelt.
Først vil jeg dog sige, at jeg til enhver tid vil anbefale dig, at du laver de lækre hjemmelavede fritter. Det er altså ret nemt, de smager godt og du kan lave dem med mindre fedtindhold - og dermed færre kalorier.
Omvendt ved jeg også godt at der er dage, hvor det bare skal gå lidt hurtigere, og hvor der ikke er tid til at lægge kartoffelstænger i koldt vand i en time.
Og her kan de frosne pommes frites være en fin ting, og de smager såmænd ganske udemærket. Samtidig er de rimelig billige, så hvad gør man så for at få lidt fut i de frosne fritter?
Jo, her følger et par simple råd, der helt sikkert vil løfte de færdigkøbte pommes fritter i smag og konsistens.
Frosne pommes frites opskrift
Du skal bruge en pose frosne pommes fritter til fire personer.
Det er sådan set ligegyldigt om det er de normale pommes frites, de bølgeskårne eller de tynde stave, for fremgangsmåden er den samme.
Dog kan der være lidt forskel på tiden de skal have i ovnen, og her kan du lige læne dig lidt op af teksten på posen.
Der er naturligvis forskel på kvaliteten, men min erfaring er desværre den, at det ikke altid er de dyreste pommes frites i supermarkedets køledisk som også er de bedste. Eller omvendt.
Så her kan du prøve dig lidt frem indtil du finder din egen favorit.
Olie
For at de færdigkøbte pommes frites ikke bliver kedelige og tørre under tilberedningen i ovnen, skal de lige friskes op med lidt olie.
Så vend fritterne med 2-3 spiseskefulde god solsikkeolie, så olien er godt fordelt. Gør det eventuelt ad flere omgange, og tilsæt olie i passende mængde, så kartoffelstængerne bliver fedtede af olien - men heller ikke så de svømmer i den.
Fordel derefter de frosne pommes frites på en bageplade med bagepapir. Og husk de skal ligge i ét lag - ellers er de svære at få sprøde.
Lækre pommes frites fortjener selvfølgelig en hjemmelavet bearnaisesauce.
Krydderier
Du skal også prøve at krydre de frosne fritter.
Prøv at drysse dem med paprika, hvidløgspulver eller det særlige pommes frites krydderi, som kan købes i de fleste supermarkeder.
Det giver altså fritterne noget mere smag.
Halvvejs gennem tilberedningstiden vendes dine pommes frites i ovnen, og så krydres de lidt mere.
Varmluft eller almindelig varme
Skal man bruge varmluft eller almindelig varme (over- og undervarme) til stegning af pommes frites i ovnen?
Jeg har eksperimenteret med det, og synes det bedste resultat fås ved varmluft.
Varmen fordeles bedre, og her er et godt trick, at lukke dampen ud af ovnen et par gange de sidste fem minutter af tilberedningstiden. Det gør altså fritterne endnu mere sprøde.
Temperatur
Også temperaturen har jeg leget lidt med, og her vil jeg mene, at det bedste resultat fås ved 220 grader.
Så ind i ovnen med fritterne ved 220 grader varmluft - så er du godt på vej mod lækre pommes frites.
Tilberedningstid
Tilberedningstiden er lidt sværere at angive præcist.
Normalt vil jeg sige omkring de 20 minutter, men jeg synes altså der kan være stor forskel på tiden.
Nogle gange har jeg givet de frosne pommes frites op mod 30 minutter, før jeg synes de var perfekt sprøde.
Andre gange har lige knap 20 minutter været nok.
Så det bedste råd er, at du holder øje med ovn og fritter, snupper en når de begynder at se færdige ud, og ellers tager dem ud når du synes de er perfekte.
Salt
De frosne fritter vendes som sagt i olie og krydres inden de kommer i ovnen, men vent med saltet.
Først når pommes fritterne er sprøde og færdige i ovnen skal de saltet.
Gerne med en god omgang flagesalt, og det er altså saltet der giver det sidste til en god pommes frites.
Se også her hvordan du laver hjemmelavede kartoffelchips.
Opskrift på frosne pommes frites i ovn
Tilberedning af frosne pommes frites i ovn (med gode tips)
Ingredienser
- 750 gram pommes frites - direkte fra frost
- 3 spiseskefulde olie
- paprika
- hvidløgspulver
- salt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
- De frosne pommes frites vendes med olie, gerne en solsikkeolie.
- Bred dem ud på en bageplade, så de ikke ligger i lag.
- Krydr med paprika og hvidløgspulver.
- Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter - eller indtil de er flotte og gyldne. Vendes gerne halvvejs for at sikre mere sprøde fritter.
- Drysses med salt inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Sådan laver du frosne pommes frites i ovn. Velbekomme.
Se også: Pommes Frites i airfryer
Stop Hurting.Com
Du kan sagtens komme pa forkant med de hjemmelavede pommes frites. Kartoffelbadene har fx kun godt af at sta i det kolde vand i et par timer.
Malene Kragh
Hej Holger 🙂
Du skriver “vent med salt til de er kommet ud af ovnen” men pommes frites krydderi inderholder salt og det skal jo tilføjes inden de kommer i ovnen? 🤔