Prøv denne opskrift på friske svampe med urter. Den friske ret er perfekt som en let forret eller som tilbehør til andre retter.
Denne opskrift på svampe med urter og balsamicodressing er utrolig enkel at lave.
Den har en lækker frisk smag fra alle de friske krydderurter, mens de rå svampe bringer umami til retten. En smule frisk fennikel giver frisk anissmag og en dejlig knasende sprødhed.
Sammen med den syrlig-søde balsamicodressing smager det fantastisk!
Fransk opskrift
Opskriften har jeg fra den franske vinbonde Stéphanie, der altid disker op med en masse lækre franske retter, når vi er på besøg på vinmarken i Sydvestfrankrig.
Hos hende får man kun det bedste, og de gode råvarer spiller altid en central rolle i hendes franske landkøkken.
Enkelt men godt.
Vælg gode råvarer
Netop fordi denne ret er så enkel, spiller de enkelte råvarer en stor rolle.
Det er derfor vigtigt at bruge råvarer med masser af smag.
Vælg friske krydderurter, der bugner med smag! Kan du ikke få persille eller koriander, kan du sagtens vælge andre krydderurter, så længe de smager af noget.
Må man spise rå svampe?
I denne ret serveres svampene rå.
Du har måske hørt eller læst, at man ikke skal spise rå svampe. Og det er også rigtigt, at man skal være opmærksom på at rå svampe kan indeholde nogle naturlige giftstoffer, der mindskes når de opvarmes.
Fødevarestyrelsen anbefaler derfor, at man ikke spiser for eksempel rå champignon i store mængder. Store mængder defineres som mere end 2,2 kilo om året.
Du kan altså godt spise rå svampe som champignon engang i mellem uden det er sundhedsskadeligt.
Læs mere her: Må man spise rå champignon og andre svampe?
Opskrift på svampe med urter og balsamicodressing
Ingredienser
- 400 gram champignon - fx brune markchampignon
- 1-200 gram fennikel - frisk
- 1 bundt persille
- 1 bundt koriander - frisk
Balsamicodressing
- ½ dl balsamicoeddike
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk honning - eller sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rens svampene for eventuelle jordrester og skær dem i tynde skiver. Anret dem i et tyndt lag på et stort fad.
- Rens og snit fennikel i tynde skiver og fordel dem over svampene.
- Rør balsamicoeddike, olivenolie og honning sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Fordel balsamicodressingen over svampe og fennikel.
- Skyl de friske krydderurter, hak dem groft og fordel dem over fadet.
- Server svampe med urter og balsamicodressing som forret eller som tilbehør.
Tips
I denne opskrift på svampe med urter, er der anvendt frisk persille og koriander.
Koriander er en urt, der skiller vandene – de fleste enten hader eller elsker den.
Bryder du dig ikke om koriander, kan du sagtens anvende andre krydderurter eller lave den med ren persille.
Kilder: Fødevarestyrelsen.
Se også disse opskrifter på lækre retter med svampe:

Comments
No Comments