Min opskrift på bagerens søndagskage, der er en lækker bagerkringle med remonce og creme. En gammeldags klipkrans, der er fryseegnet.
Bagerens søndagskage er en fantastisk lækker kage, der fyldes med remonce og creme.
En rigtig bagerkringle eller klipkrans, der faktisk er rimelig nem at lave.
Søndagskagen laves af en meget nem gærdej, og fyldet er som sagt en saftig remonce med kanel, plus en dejlig kagecreme.
Kagen pyntes med glasur og hasselnødder, og denne bagerkringle er et sikkert hit ved kaffebordet. Ikke kun om søndagen, men den er også god at bruge som kollegakage og lignende.
Der burde være rigelig med kage til 10 personer i denne opskrift.
Opskrift på bagerens søndagskage
Ingredienser
Dej
- 100 gram sødmælk lun
- 25 gram gær
- 25 gram sukker
- 275 gram hvedemel
- 1 teske kardemomme
- 0,5 teske salt
- 150 gram smør meget blødt
Kagecreme
- 250 gram kagecreme min opskrift er i linket
Remonce
- 100 gram brun farin
- 75 gram smør blødt
- 20 gram majsstivelse
- 2 teskefulde kanel
Pynt
- 1 æg sammenpiskes med en sjat mælk
- perlesukker
- hasselnøddeflager
Glasur
- flormelis
- vand
Sådan gør du
- Sødmælk røres ud med gær og sukker.
- Tilsæt hvedemel sammen med kardemomme, salt og smør og saml dejen.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den igennem i hånden. Du kan også anvende en røremaskine med dejkrog, men dejen til bagerens søndagskage er faktisk ret nem at håndælte.
- Læg dejen hvile i ca. 20 minutter. Overdækket et viskestykke.
- Imens laver du remonce ved at ælte ingredienserne til remoncen sammen. Og creme som anvist i linket. Eller brug en købt kagecreme, det er op til dig.
- Tag dejen ud på bordet og virk hurtigt dejen op. Trilles ud til en aflang pølse på ca. 70 centimeter, derefter rulles ud til en dybde på 15 centimeter. Så du altså nu har et stykke dej på 70 x 15 centimeter. Dejen er meget nem at arbejde med, men husk mel på bord og dej, så den ikke hænger fast.
- Smør kagecreme på, og læg derefter en pølse ag remonce på midten på langs.
- Fold den ene langside ind over midten, og derefter den anden langside ind over denne.
- Læg dejen på en bageplade med bagepapir, så den ligger i en krans (cirkel). Kilp snit ned i kransen med en saks med et par centimeters mellemrum, og knap halvvejs ned.
- Pensl bagerens søndagskage med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager og perlesukker.
- Lad bagerkringlen hvile i 20 minutter, mens du tænder ovnen på 200 grader varmluft.
- Bag den lækre kage i ca. 20 minutter, måske lidt mere afhængig af hvor meget din ovn varmer.
Næringsindhold
Tips
Bagerens søndagskage køles lidt af, inden kagen pyntes med glasur.
Sådan en bagerkringle eller klipkrans er egnet til frysning, men vent så med at give den glasur.
Se også disse opskrifter:
Rigtig god opskrift. Jeres klipkrans er med et blevet vores nye favorit. Tak for at dele med os.
Hej Gitte
Tusind tak for de søde ord - det glæder mig at høre.
Alt det bedste
Holger