Søren Ryges kringle opskrift er en af de bedste kringler, og kringlen er rimelig nem at bage selv. Her kan du se hvordan.
Kender du Søren Ryges kringle opskrift?
Det burde du gøre, for den er både fantastisk god - og så er den landskendt via den populære tv-vært.
Den bedste kringle nogensinde
Kringleopskriften blev kendt i et af den populære TV-mand Søren Ryges utallige programmer, hvor han besøgte Anne Margrethe i Hirtshals.
Hun lavede en kringle til ham, som han straks udnævnte til den bedste kringle han nogensinde havde smagt.
Og det er rigtigt. Den er virkelig god, og her kan du se hvordan du selv laver den.
Opskriften giver to stænger kringle, der passer til 4-6 personer - afhængig af hvor kringleglade de er.
Opskrift på Søren Ryges kringle
Søren Ryges kringle opskrift (hjemmebagt kringle)
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Fyld i kringlen er
- 40 gram hasselnøddeflager
- 100 gram rosiner kan undlades
Søren Ryges kringle pensles med
- 1 æg sammenpisket
- perlesukker
- Evt. hasselnøddeflager
Sådan gør du
- Det lunkne vand hæles i en skål, og gæren smuldres i, men uden at den røres ud!! Kom så lidt salt ved sammen med sukker, æg og bagemargarine. Margarinen skal skæres i mindre tern, og smuldres i. Vend hurtigt det hele rundt med en ske, men ikke mere end det. Lad det stå i 30 minutter, og gerne et lunt sted.
- Derefter æltes hvedemelet gradvist ind i dejen, men brug fingrene til det. Det skal ske nænsomt, og fortsæt indtil du har brugt all melet. Det kan være du skal bruge lidt mere mel end angivet, og det gør du så. Lad nu dejen hvile/hæve en time.
- Alle ingredienserne til remoncen smeltes sammen i en kasserolle, og gøres klar. Remoncen skal være lidt tyk i konsistensen.
- Hæld dejen ud på et et bord, og ælt den hurtigt igennem. Rul den igennem, læg sammen, og fortsæt på den måde et par gange. Tilfør om nødvendigt lidt mere hvedemel. Del dejen i to lige store stykker, som rulles ud i rektangler på cirka 40 gange 15 centimeter.
- Hæld remoncen ud i en stribe midt på hver stang, og drys derefter med rosiner og hasselnøddeflager. Hvis ikke du er så glad for rosiner, kan de altså sagtens udelades.
- Fold enderne ind, og læg hver side ind mod midten, så de to sider når sammen og mødes på midten.
- Pensl med æg og drys med perlesukker (eventuelt også med hasselnøddeflager). Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Bag kringlestængerne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor den skal have cirka 15 minutter. Efter fem minutter skrues ned på 200 grader varmluft. Så altså først fem minutter ved 225 grader varmluft, og derefter 10 minutter ved 200 grader.
- Tag Søren Ryges kringle ud af ovnen, og lad dem køle lidt af inden du nyder dem. Bedre kringle fåes ikke!
Se også mine opskrifter på:
Den ældre dame, Søren Ryge besøgte, bagte denne (disse) kringler til tv-programmet. Hun gjorde i særdeleshed meget tydeligt opmærksom på, at det kun var margarinen hun bagte med og at smør absolut ikke var tilladt i hendes kringler. Søren Ryge har på intet tidspunkt søgt at tillægge sig æren for at have ophavsret til denne opskrift.
Hej Lotte
Mange tak 🙂
Personligt foretrækker jeg smør, og det skyldes smagen. Bagemargarine - eller rullemargarine - er måske lidt nemmere at arbejde med, så det kommer an på hvad man er til. Jeg har skrevet lidt om margarinen her: https://madensverden.dk/rullemargarine/
God bagelyst.
De bedste hilsner
Holger
Fine opskrifter du deler her.
Hvad er forskellen på at bruge bagemargerine og smør i kringlen..
jeg bager altid med smør. Gør det noget andet ved dejen eller opfører dejen sig på samme måde.?
Det er IKKE SØREN RYGES KRINGLE.. han besøgte en dame, der havde læst opskriften på en pakke mel!
Hej Carinna
Jeg ville blot folde den og så fryse. Og derefter tø op og hæve inden bagning 🙂
God fornøjelse - det er en lækker kringle.
Bedste hilsner
Holger
Ville du lade den hæve helt færdig før den fryses rå, eller folde den sammen, fryse og så regne optøningstid plus 30 min hævning inden den bages?
Hej Anna Mette
Det burde du sagtens kunen gøre. Men husk at tage den op i god tid før den skal bages, så den "vækkes" igen 🙂
BH Holger
Hej
Kan den fryses rå og bages på dagen, hvor den skal spises
Er det ikke lidt frækt at kalde det "Søren Ryges' kringle", hvis det i realiteten er én han har "snuppet" fra Anne Margrethe i Hirtshals?
Kringlen er rigtig gor rittig god , men temperd , men dine temperaturer
Hej Bitten
Meget gerne bagemargarine, men du kan også anvende smør i kringlen.
Bedste hilsner
Holger
skal det være bagemargarine eller må man bruge smør
Hej Nina
Det kan kringlen sagtens - men jeg synes den er bedst som nybagt. Har også prøvet at fryse den ned - og det er også helt fint.
Så du kan sagtens bage kringlen dagen før - men nybagt er den super god 🙂
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Kan den bages dagen før den skal bruges?
Hej Tove
Det skal forståes sådan, at du først bager kringlen ved 225 grader i fem minutter - og derefter 10 minutter ved 200 grader.
Håber det giver mening.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Der står ikke, hvor lang tid den skal ha', efter man har skruet ned på 200 gr.
Hej Sanne
Der er jo både remonce, rosiner og hasselnødder 🙂
Remoncen er selvfølgelig også fyld - undskyld, hvis det er formuleret lidt kludret.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Mon ikke der mangler lidt i fyldet?