• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Søren Ryges kringle - opskrift fra Anne Margrethe i Hirtshals

Søren Ryges kringle - opskrift fra Anne Margrethe i Hirtshals

Billederesultat for Søren Ryges kringle
4.8 fra 236 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7.4k
SHARES
FacebookMessenger7.4kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. maj 2024 - Udgivet: 22. juli 2023

Kender du Søren Ryges kringle opskrift? Det burde du gøre, for den er både fantastisk god - og så er den landskendt via den populære tv-vært. Selvom det faktisk ikke er hans opskrift.

Søren Ryge, der er født i Gram i Sønderjylland, stoppede i øvrigt sine haveprogrammer fra haven på Djursland i sensommeren 2020, hvor han var fyldt 75 år.

- Jeg er hverken syg, dårlig eller slidt op, men jeg vil gerne stoppe, mens jeg selv kan tage beslutningen, udtalte han selv i forbindelse med stoppet som tv-vært på Søren Ryge Direkte-programmerne.

Og kringlen? Den er virkelig god, og her kan du se hvordan du selv laver den. Opskriften giver to stænger.

Indhold
  • Søren Ryges kringle - bedste opskrift
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Den bedste kringle nogensinde
  • Sønderjysk stang
  • Kringle med makroner - nem opskrift
  • Hjemmebagt kringle
  • Gammeldags gærkringle fra Fanefjord Skovpavillon
  • Kringle med æble, kanel og remonce
  • Kanelstang
  • FAQ
  • Kommentarer
Billederesultat for Søren Ryges kringle
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Søren Ryges kringle - bedste opskrift

4.78 fra 236 stemmer
Søren Ryges kringle opskrift er en af de bedste kringler, og kringlen er rimelig nem at bage selv. Her kan du se hvordan.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hvile- og hævetid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 25 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 1696
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 dl vand - lunkent
  • 25 g gær
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 175 g bagemargarine
  • 300 g hvedemel
Til remonce skal der bruges
  • 125 g sukker
  • 125 g margarine
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
Fyld i kringlen er
  • 40 g hasselnøddeflager
  • 100 g rosiner - kan undlades
Søren Ryges kringle pensles med
  • 1 æg - sammenpisket
  • perlesukker
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde
 

  1. Det lunkne vand hæles i en skål, og gæren smuldres i, men uden at den røres ud!! Kom så lidt salt ved sammen med sukker, æg og bagemargarine. Margarinen skal skæres i mindre tern, og smuldres i. Vend hurtigt det hele rundt med en ske, men ikke mere end det. Lad det stå i 30 minutter, og gerne et lunt sted.
  2. Derefter æltes hvedemelet gradvist ind i dejen, men brug fingrene til det. Det skal ske nænsomt, og fortsæt indtil du har brugt all melet. Det kan være du skal bruge lidt mere mel end angivet, og det gør du så. Lad nu dejen hvile/hæve en time.
  3. Alle ingredienserne til remoncen smeltes sammen i en kasserolle, og gøres klar. Remoncen skal være lidt tyk i konsistensen.
  4. Hæld dejen ud på et et bord, og ælt den hurtigt igennem. Rul den igennem, læg sammen, og fortsæt på den måde et par gange. Tilfør om nødvendigt lidt mere hvedemel. Del dejen i to lige store stykker, som rulles ud i rektangler på cirka 40 gange 15 centimeter.
  5. Hæld remoncen ud i en stribe midt på hver stang, og drys derefter med rosiner og hasselnøddeflager. Hvis ikke du er så glad for rosiner, kan de altså sagtens udelades.
  6. Fold enderne ind, og læg hver side ind mod midten, så de to sider når sammen og mødes på midten.
  7. Pensl med æg og drys med perlesukker (eventuelt også med hasselnøddeflager). Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  8. Bag kringlestængerne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor den skal have cirka 15 minutter. Efter fem minutter skrues ned på 200 grader varmluft. Så altså først fem minutter ved 225 grader varmluft, og derefter 10 minutter ved 200 grader.
  9. Tag Søren Ryges kringle ud af ovnen, og lad dem køle lidt af inden du nyder dem. Bedre kringle fåes ikke!

Næringsindhold

Kalorier: 1696kcalKulhydrater: 242gProtein: 30gFedt: 71gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 17gEnkelumættet fedt: 36gTransfedt: 0.03gKolesterol: 246mgNatrium: 1479mgKalium: 880mgKostfibre: 10gSukker: 112gVitamin A: 2598IUVitamin C: 3mgCalcium: 143mgJern: 11mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kringlen smager bedst som nybagt (og lidt afkølet), men du kan sagtens fryse kringlen ned.

Den bedste kringle nogensinde

Kringleopskriften blev kendt i et af den populære TV-mand Søren Ryges utallige programmer, hvor han besøgte Anne Margrethe i Hirtshals.

Hun lavede en kringle til ham, som han straks udnævnte til den bedste han nogensinde havde smagt.

I virkeligheden bør kringlen selvfølgelig hedde Anne Margrethes kringle, men da den blev kendt via Ryges populære program, har den fået navn efter den. Men æren skal naturligvis tilfalde Anne Margrethe.

Flere inspirerende opskrifter:

Sønderjysk stang

5 fra 1 stemme
Få den bedste opskrift på sønderjysk stang, der er en klassisk kringle med remonce. Stangen er nem og hurtig at bage uden for mange ingredienser.
Gå til opskrift
Billede af sønderjysk stang.

Kringle med makroner - nem opskrift

4.6 fra 16 stemmer
Her får du en skøn opskrift på kringle med makroner. En klassisk makronkringle med lækkert fyld af knuste makroner, chokolade og remonce.
Gå til opskrift
kringle med makroner

Hjemmebagt kringle

4.9 fra 48 stemmer
Min opskrift på hjemmebagt kringle. Et lækkert stykke bagværk med en dejlig remonce med marcipan og pyntet med mandler. Kringlen er fryseegnet.
Gå til opskrift
billederesultat for hjemmebagt kringle med marcipan

Gammeldags gærkringle fra Fanefjord Skovpavillon

4.4 fra 23 stemmer
Opskrift på gammeldags gærkringle fra Fanefjord Skovpavillon på Møn. Den fantastiske kringle er med remonce, creme og kransekagemasse.
Gå til opskrift
billederesultat for gammeldags gærkringle fra Fanefjord Skovpavillon

Kringle med æble, kanel og remonce

4.6 fra 28 stemmer
Her får du min bedste opskrift på lækker kringle med æble, kanel og remonce. En skøn og nem æblekringle med masser af snasket æblefyld.
Gå til opskrift
billede til kringle med æble og kanel

Kanelstang

4.8 fra 70 stemmer
Kanelstang er en dansk klassiker når vi taler kage. Her er min opskrift på kanelkagen med remonce og creme, og hvor fyldet aldrig løber ud.
Gå til opskrift
billede med kanelstang

FAQ

Kan man fryse Søren Ryges kringle?

Du kan sagtens fryse Søren Ryges kringle. Lad den køle af, hvorefter den kan skæres ud i passende stykker og fryses. Tø kringlen op ved stuetemperatur eller lun den i ovnen.

Hvor længe holder Søren Ryges kringle?

Kringlen holder sig frisk i mindst et par dage. Opbevares ved stuetemperatur.

Hvorfor er Søren Ruge kringle så populær?

Søren Ryge bagte kringlen i en af sine udsendelser, og opskriften blev hurtigt delt i hele landet. Mange forbinder netop denne kringle med slow living og dansk hyggekultur. Ryge er ikke bager, men hans ufejlbarlige og hjemmebagte tilgang ramte noget i seerne.

Hvem er Søren Ryge?

Søren Ryge Petersen er en folkekær dansk tv-vært, forfatter og havelivsekspert, kendt for sit rolige tempo og autentiske fortællinger. I sine udsendelser på DR har han i årevis delt livsfilosofi, naturglæde og gamle opskrifter – heriblandt kringlen, som mange danskere har taget til sig.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe

    oktober 23, 2024 at 4:30 pm

    Super god kringle men at følge din opskrift er den dømt til at mislykkes.
    1. Der skal en hel del mere mel i!
    2. Fyldet skal ikke smeltes i en gryde.. og 3. måden du forklarer bage tiden på er “ kringlet” .

    Svar
  2. Mariann

    august 30, 2024 at 12:19 pm

    Fantastisk god

    Svar
  3. Anette K. Pedersen

    juli 05, 2024 at 1:59 pm

    Har bagt den mange gange, og den går rent hjem hver gang

    Svar
  4. Alma Andersen

    juni 08, 2024 at 1:39 pm

    Kan man have flere plader med kringle i ovnen, jeg tænker 2 plader

    Svar
  5. Kirsten

    juni 07, 2024 at 9:24 am

    Det er den skønneste kringle, jeg både har bagt og smagt.

    Svar
  6. Annelise Døssing

    februar 20, 2024 at 5:06 pm

    Tak for alle de gode opskrifter, som vi flittigt bruger .
    Vi vil lave Søren Ryges kringle til en brunch ( fødselsdag).
    Kan den laves dagen før, fryses og så bages på dagen ?
    Og hvordan med hævning- skal hele kringlen være lavet helt færdig- med hævning eller kan den lunes på dagen, uden den bliver tør?
    Mvh Annelise

    Svar
    • Anja

      februar 25, 2024 at 8:14 am

      Du kan fint lune dagen efter.
      Du kan også fryse og lune. Når jeg bager, laver jeg dobbelt og fryser ned

      Svar
  7. Ulla Kirstine Antonsen

    januar 27, 2024 at 1:17 pm

    Der kommes salt i til gæree. Bør salt ikke først tilsættes, når melet kommes i?

    Svar
  8. Michael

    oktober 14, 2023 at 9:49 pm

    Hej Holger
    Hvor skriver du at denne opskrift er Søren Ryges opskrift når opskriften IKKE er den samme som den på DR?
    I originalopskriften står der kardemomme ELLER kanel men du skriver at begge dele skal i?

    Svar
  9. Joy Nitav

    april 10, 2023 at 8:14 pm

    Tak for dine gennemførte og forståelige opskrifter. Det er her jeg søger til hver gang jeg skal have gæster, mangler inspiration eller bare laver mad til mig selv. Jeg har adhd og kan have svært ved at følge en opskrift. Men aldrig her 😊
    Bedste hilsner Joy

    Svar
  10. Lisbeth Støvring

    februar 12, 2023 at 12:31 pm

    Jeg er nu kommet dertil at jeg skal hælde remonce i Søren Ryges kringle. Der står sukker og margarine skal smeltes sammen i en gryde. Det har jeg gjort, men det er da alt for flydende til at kunne blive i kringlen 🙈

    Svar
    • Marianne

      april 25, 2024 at 1:10 pm

      Lige præcis der er jeg også havnet.
      Jeg havde håbet at finde et svar her, men jeg må igang med en ny remonce på "almindelig vis".
      Det er en skam, der ikke svares på spørgsmål og kommentarer. MadensVerden opskrifter gider jeg ikke i fremtiden.

      Svar
    • Martin

      oktober 10, 2024 at 10:57 am

      Jeg stødte på samme udfordring da det ikke fremgår tydeligt nok hvad ''smelte sammen'' helt reelt betyder. Jeg gør fremadrettet det at jeg rører remoncen sammen ''tørt'' i en skål med en ske og så smuldrer det på. Det skal nok nå at smelte sammen i kringlen medens den er i ovnen.

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required