• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Balsamicodressing – dressing med balsamico og olivenolie

Balsamicodressing – dressing med balsamico og olivenolie

Balsamicodressing er lynhurtig at lave og kræver kun disse ingredienser: Balsamicoeddike, olivenolie, honning, salt og peber. Rør sammen og den er klar. Foto: Charlotte Mithril
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. april 2021 - Udgivet: 3. april 2021

Balsamicodressing smager forrygende og er utrolig let at lave. Den syrligsøde smag er perfekt til for eksempel salater. Se opskriften her.

Balsamicodressing er en forrygende dressing til rigtig mange retter, og kan pifte selv en lidt kedelig salat op, så den smager himmelsk.

Den har en frisk syrligsød smag af balsamicoeddike og sød honning.

Brug den til salater, tomater, i sauce eller i ovnbagte retter.

Den er utrolig nem at lave og kræver kun få ingredienser, nemlig balsamicoeddike og olivenolie tilsmagt med honning (eller sukker), salt og peber.

Hvad er balsamicoeddike?

Balsamicoeddike, ofte blot kaldet balsamico, er en italiensk eddike fremstillet på druemost. Den italienske betegnelse er aceto balsamico.

Den kendetegnes ved at have en mørk farve og er en meget koncentreret og intenst aromatiseret eddike. Der er altså knald på smagen!

Du kan læse meget mere om balsamicoeddiken her:

Hvad er balsamico og hvad bruges det til? Her er svaret

Balsamico dressing med sukker

I denne opskrift er der brugt honning, men du kan sagtens lave en balsamicodressing uden honning.

Honningen tilsættes for at give sødme til den meget syrlige balsamicoeddike. Den sørger altså for at afrunde smagen og give balance til den høje syre.

Det handler om at skabe balance ved at tilsætte sødme, og du kan derfor også sagtens lave en balsamicodressing med sukker til at søde i stedet for honning.

Opskrift på balsamicodressing

Balsamicodressing er lynhurtig at lave og kræver kun disse ingredienser: Balsamicoeddike, olivenolie, honning, salt og peber. Rør sammen og den er klar. Foto: Charlotte Mithril
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Balsamicodressing

4.91 fra 10 stemmer
Balsamicodressing smager forrygende og er utrolig let at lave. Den syrligsøde smag er perfekt til for eksempel salater.
Forb. tid 5 minutter min
Ret: Dressing
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • ½ dl balsamicoeddike
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk honning - eller sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Rør balsamicoeddike, olivenolie og honning sammen.
  2. Smag din balsamicodressing til med salt og friskkværnet peber.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Brug en god balsamicoeddike og olivenolie til din balsamicodressing.

Da der kun er disse to primære smagsgivere i denne dressing, har det stor betydning, hvilke du vælger.

En olivenolie med en kedelig eller harsk smag eller en alt for skarp balsamicoeddike, vil give dressingen en kedelig smag.

Se også disse opskrifter på lækre dressinger:

Appelsin vinaigrette - frisk dressing til din salat

Vinaigrette med sennep - en klassisk dressing

Hjemmelavet Thousand Island dressing opskrift

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required