Mindre madspild er en af vejene til en renere verden. Og det er billigere at bruge al mad fremfor at kassere. Her er tips til at undgå spild.
Mindre madspild er et af FN's verdensmål. Og ikke kun mindre spild, men i 2030 er målet, at der er sket en halvering af det madspild, der er nu.
Hvis vi lærer at bruge de fødevarer, vi har, når det er spiseligt, kan vi hver især være med til at bidrage til mindre madspild.
Hvem kender ikke situationen, hvor man smider et tørt brød ud, fordi det ikke længere er friskt.
Eller et halvt løg, fordi man kun skal bruge et halvt til sin ret, og ikke gider have den anden halvdel liggende i køleskabet. Efter nogle dage finder man det halve, nu bløde, løg og kyler det i skraldespanden.
Men en bevidsthed om, at alt har værdi, gør, at man får nye vaner i køkkenet. Her kan du for eksempel læse en artikel med gode råd til at undgå alt for meget spild i køkkenet:
Sådan forvandler du spild til spiseligt
Tørt brød bliver til rasp
Personligt har jeg aldrig tænkt så meget over, hvad jeg kasserede, og hvad jeg udnyttede fuldt ud.
Men da vi begyndte at sortere madaffald i sin egen skraldespand, kunne jeg pludselig se, hvor meget der røg ud i den.
Det gav en helt anden indstilling. Så nu bruger jeg hele porren undtagen den lille bund, i stedet for at skære et godt stykke grønt af og smide det ud.
Tørt brød forvandles til rasp på ingen tid, da det blot skal blendes og ristes. Easy Peasy. Og alle de rester fra grøntsagerne, der normalt røg ud, bruger jeg til at lave fond med. Se opskriften her:
Opskrifter til mindre madspild
Har du selv lyst, kan du også prøve nogle af vores opskrifter med og af rester, kan du tjekke dem ud her.
Din vurdering
-
Mindre madspild: Ideer og opskrifter med rester
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments