Grøntsager som tilbehør er mere end en hurtig blandet salat. Her får du 10 opskrifter på grønt, som passer godt til kød, fisk og vegetarmad.
Grøntsager som tilbehør kan tilberedes på panden, i ovnen eller i gryden. De kan selvfølgelig også serveres rå i salater, men her er fokus på tilberedte grøntsager, som mætter godt.
Vi har plukket 10 af vores favoritter ud, så der både er opskrifter med rodfrugter, kål og bønner.
Og de grønne retter kan serveres til lidt af hvert, fra fisk og kød til vegetarmåltider.
Honningglaserede grøntsager
Her er grundopskriften på virkelig populært tilbehør: Honningglaserede gulerødder, asparges og rødløg.
Tilbehøret tager højst et kvarter at lave, og så smager det skønt. Hvis du vil have andre grøntsager i, tilsætter du blot dem og skruer op for mængden af honning og smør.
Opskrift på honningglaserede grøntsager
Bagt blomkål med krydderier
Blomkål kan godt få en lidt vandet smag, hvis de koges. Bager du det i ovnen, bliver de derimod sprøde og velsmagende.
Og så er det nemt at skære dem i skiver og krydre dem, hvorefter de passer sig selv. Prøv også opskriften på ovnbagt blomkål med peberfrugt.
Krydrede broccolifritter
Når vi skal have grøntsager som tilbehør, gælder det om at tænke ud af boksen. Pommes frites er usunde, men broccolifritter langt sundere.
Og så har de yderligere fordele: de er nemme at lave, og de smager godt.
Grøntsagsmos der mætter
Hvorfor ikke peppe kartoffelmosen op, så du får masser af vitaminer og smag fra blandt andet porrer, gulerødder og porrer?
En rigtig dejlig mos, som kan serveres til stort set alt.
Grøntsagsmos med kartofler, kål og gulerødder
Karrykål
Her er en rigtig favorit: Karrykål. Den milde spidskål har hovedrollen sammen med karry og kokosmælk, så det er en slags stuvning, der kan serveres til for eksempel kylling og svinekød.
Stegte bønner med hvidløg
Her er opskriften på lynhurtigt tilbehør, der især udmærker sig til retter med oksekød for eksempel en coulettesteg.
Det tager max. 10 minutter at tilberede de grønne bønner, der steges let på panden og vendes i citronsaft og hvidløg.
Grønne bønner med hvidløg og citron
Stegt spidskål
Her er endnu en af de opskrifter på grøntsager som tilbehør, der anbefaler pandestegning.
Stegt spidskål er både velsmagende og sund. Prøv også opskriften på ovnbagt spidskål med karryolie.
Stegt spidskål (sådan steger du kål på panden)
Glaserede rosenkål
Mange kan ikke lide rosenkål, men hvis du har det sådan, skal du prøve de her glaserede rosenkål.
De bliver dampet let og derefter glaseret på panden i smør og brun farin.
Hasselback rødbeder
Vi kender Hasselback kartofler, men teknikken kan bruges på alle mulige rodfrugter som rødbederne her og i vores populære opskrift: Hasselback gulerødder med timian.
Hasselback rødbeder - nem opskrift med billeder
Gulerodsfritter
Endnu en opskrift med grøntsager som tilbehør, der er let og hurtig at lave, og som giver resten af middagen et løft.
Du kan også lave fritterne som en sund snack til en hjemmelavet dip.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden