Sådan laver du nemt honningglaserede grøntsager, der tilberedes på en pande. Her er det med gulerødder, grønne asparges og rødløg i honning.
De honningglaserede grøntsager er både sunde og lækre som tilbehør til alt fra fisk og kylling til de tungere retter med oksekød.
Husk ikke at stege grøntsagerne for længe, for de må gerne have et lille bid, og ikke være for slatne.
Her er det lavet med blandt andet gulerødder og asparges, men andre grøntsager kan selvfølgelig også bruges.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på honningglaserede grøntsager
Opskrift på honningglaserede grøntsager
Ingredienser
- 3-4 gulerødder - mellemstore
- 1 bundt grønne asparges
- 2 rødløg
- 2 spiseskefulde smør
- 3 spiseskefulde honning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Gulerødder vaskes og snittes derefter i tynde og aflange stænger.
- Knæk den nederste og træge del af de grønne asparges, og smid den del ud. Asparges skæres derefter i mundrette stykker på skrå.
- Rødløg pilles og snittes i tykke skiver.
- Smelt et par spiseskefulde smør på en varm pande, og sautér derefter grøntsagerne i et par minutter. Vend grøntsagerne forsigtigt rundt.
- Kom så honning ved, og lad nu grøntsagerne glaserede i smør og honning. Det tager nogle minutter.
- Krydr med salt og peber, hvorefter de honningglaserede grøntsager serveres straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Honningglaserede grøntsager er gode som tilbehør til mange slags kød, herunder en velstegt ribeye af marmoreret oksefilet.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: