Gulerodsfritter er sunde og virkelig lækre. De smager dejligt af oregano, og i denne opskrift er de også vendt i lidt revet parmesan.
Gulerodsfritter er et godt alternativ til pommes frites, da de er sundere, og så smager de rigtigt godt.
Derudover er de super nemme at lave, de tager ingen tid at forberede, og skal blot i ovnen i 25 minutter.
Fritterne kan serveres som tilbehør til alle mulige retter eller alene som snacks. Derudover er det lækkert at spise dem, som man normalt ville spise pommes frites - nemlig ved at dyppe dem i ketchup eller andre saucer.
Opskrift på lækre gulerodsfritter
Ingredienser
- 500 gram gulerødder
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk oregano - stødt
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk parmesan - revet
- 0,5 tsk salt
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 250 grader og beklæd en bageplade med bagepapir.
- Vask gulerødderne grundigt og skær dem i tynde strimler, så de har samme størrelse som normale pommes frites har. Knus hvidløget.
- Put gulerodsstavene på bagepladen og hæld olivenolien ud over dem, drys derefter med oregano, revet parmesan og det knuste hvidløg. Brug hænderne til at fordele olie, ost og krydderi.
- Drys derefter med salt og bag dem i 25 minutter. Vend alle fritterne, når halvdelen af tiden er gået.
- Så er dine gulerodsfritter klar til servering.
Tip
Prøv også andre krydderier til opskriften på gulerodsfritter. Jeg har for eksempel prøvet at bruge Peri Peri krydderiblandingen.
Det blev virkelig lækkert, og krydderiblandingen passede godt sammen med den søde smag fra gulerødderne.
Se også andre opskrifter på tilbehør:
Polentafritter med ost og pesto

Comments
No Comments