Polentafritter er knasende sprøde med en dejlig smag af majs. Her er en opskrift med rustik oreganopesto og masser af god Grana Padano-ost.
Polentafritter er sprøde og velsmagende, alletiders som snacks eller til en god, italiensk simreret.
Der er to skridt i processen: Først koger man en grød af majsgryn, polenta, som skal på køl for at stivne. Derefter skæres fritterne ud, krydres og bages i ovnen.
Jeg koger majsgrynene i en bouillon og vender fintrevet krydderier og Grana Padano i, før polentaen stilles på køl. Det giver en skøn smag, og konsistens.
Tip: Du kan bruge forkogt majsmel til at lave polenta. Her skal grøden kun koges i 10 minutter.
Se også disse opskrifter:
- Spaghetti bolognese med Grana Padano
- Pasta med hvidvin, kylling og Grana Padano
- Italiensk bryllupssuppe med kødboller
Bemærk: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden.
Opskrift på polentafritter med oreganopesto
Ingredienser
Polenta
- 250 gram majsgryn
- 1 liter vand
- 1-2 bouillonterning - hønse- eller grøntsagsbouillon
- 50 gram Grana Padano - fintrevet
- 2 spsk smør
- salt og friskkværnet peber
Polentafritter
- 1 polenta
- 2 spsk jomfruolivenolie
- 1 dl Grana Padano - i flager
- flagesalt
- krydderier - efter eget valg
Oreganopesto
- 1 håndfuld oregano - frisk
- 0,5 dl persille
- 0,5 dl cashewnødder
- 1 dl Grana Padano
- 1 fed hvidløg
- 1 dl jomfruolivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Polenta
- Bring vandet i kog og opblød bouillonterningen i det. Tilsæt majsgryn og rør rundt, til grøden begynder at stivne. Skru ned til lav varme og lad grøden simre i 40 minutter. Rør af og til, så det ikke brænder på.
- Tag gryden af varmen. Riv Grana Padanoen fint og hæld osten i grøden sammen med 2 spsk. smør. Rær godt rundt og smag til med salt og peber.
- Smør et fad med olie, hæld polentaen i fadet og glat med en ske. Kom film over, og sæt den i køleskabet i to timer.
Polentafritter
- Hæld den stivnede grød ud på køkkenbordet eller et stort spækbræt. Skær fritterne ud - max 1 cm. i diameter - og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl dem med olie, drys med flagesalt og krydderier, hvis du ønsker det.
- Bages ca. en halv time ved 200 grader varmluft. Efter et kvarter, tager du dem ud og vender dem, pensler den anden side med olie og drysser med salt.
Oreganopesto
- Skyl oreganobladene og persillen. Kom dem i en minihakker sammen med cashewnødder, citronskal, citronsaft, olivenolie, revet Grana Padano-ost samt lidt salt og peber.
- Hak det hele men sørg for at stoppe, inden det er blevet helt cremet. Der må gerne være lidt konsistens at tygge på. Smag til og tilsæt eventuelt mere citronsaft- eller skal.
Tip
Det er også lækkert at friturestege polentafritterne lige som med pommes frites, men man undgår noget en del fedt ved at bage dem i stedet.
Du kan servere fritterne med alle former for pesto, for eksempel den klassiske basilikumspesto.
De er også gode til creme fraichedip, kryddermayonnaiser og hummus - det afgør du selv. Uanset, hvad du vælger, skulle du prøve at lave polentafritter, for de er virkelig lækre.

Comments
No Comments