Polentafritter er knasende sprøde med en dejlig smag af majs. Her er en opskrift med rustik oreganopesto og masser af god Grana Padano-ost.
Polentafritter er sprøde og velsmagende, alletiders som snacks eller til en god, italiensk simreret.
Der er to skridt i processen: Først koger man en grød af majsgryn, polenta, som skal på køl for at stivne. Derefter skæres fritterne ud, krydres og bages i ovnen.
Jeg koger majsgrynene i en bouillon og vender fintrevet krydderier og Grana Padano i, før polentaen stilles på køl. Det giver en skøn smag, og konsistens.
Tip: Du kan bruge forkogt majsmel til at lave polenta. Her skal grøden kun koges i 10 minutter.
Se også disse opskrifter:
- Spaghetti bolognese med Grana Padano
- Pasta med hvidvin, kylling og Grana Padano
- Italiensk bryllupssuppe med kødboller
Bemærk: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden.
Opskrift på polentafritter med oreganopesto
Polentafritter med Grana Padano og pesto
Ingredienser
Polenta
- 250 gram majsgryn
- 1 liter vand
- 1-2 bouillonterning - hønse- eller grøntsagsbouillon
- 50 gram Grana Padano - fintrevet
- 2 spsk smør
- salt og friskkværnet peber
Polentafritter
- 1 polenta
- 2 spsk jomfruolivenolie
- 1 dl Grana Padano - i flager
- flagesalt
- krydderier - efter eget valg
Oreganopesto
- 1 håndfuld oregano - frisk
- 0,5 dl persille
- 0,5 dl cashewnødder
- 1 dl Grana Padano
- 1 fed hvidløg
- 1 dl jomfruolivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Polenta
- Bring vandet i kog og opblød bouillonterningen i det. Tilsæt majsgryn og rør rundt, til grøden begynder at stivne. Skru ned til lav varme og lad grøden simre i 40 minutter. Rør af og til, så det ikke brænder på.
- Tag gryden af varmen. Riv Grana Padanoen fint og hæld osten i grøden sammen med 2 spsk. smør. Rær godt rundt og smag til med salt og peber.
- Smør et fad med olie, hæld polentaen i fadet og glat med en ske. Kom film over, og sæt den i køleskabet i to timer.
Polentafritter
- Hæld den stivnede grød ud på køkkenbordet eller et stort spækbræt. Skær fritterne ud - max 1 cm. i diameter - og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl dem med olie, drys med flagesalt og krydderier, hvis du ønsker det.
- Bages ca. en halv time ved 200 grader varmluft. Efter et kvarter, tager du dem ud og vender dem, pensler den anden side med olie og drysser med salt.
Oreganopesto
- Skyl oreganobladene og persillen. Kom dem i en minihakker sammen med cashewnødder, citronskal, citronsaft, olivenolie, revet Grana Padano-ost samt lidt salt og peber.
- Hak det hele men sørg for at stoppe, inden det er blevet helt cremet. Der må gerne være lidt konsistens at tygge på. Smag til og tilsæt eventuelt mere citronsaft- eller skal.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Det er også lækkert at friturestege polentafritterne lige som med pommes frites, men man undgår noget en del fedt ved at bage dem i stedet.
Du kan servere fritterne med alle former for pesto, for eksempel den klassiske basilikumspesto.
De er også gode til creme fraichedip, kryddermayonnaiser og hummus - det afgør du selv. Uanset, hvad du vælger, skulle du prøve at lave polentafritter, for de er virkelig lækre.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: