Her er den helt rigtige opskrift på Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs. En opskrift, der oser af god historie, hygge og Italien.
Du skal prøve Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs, der er inspireret af Disneys verdenskendte tegnefilm.
Lady og Vagabonden havde premiere i 1955, og den blev et kæmpehit. Den dag i dag stifter mange danske børn og voksne bekendtskab med de to vovser juleaftensdag, hvor den er en del af Disneys Store Juleshow.
Her ser man netop Lady og Vagabonden indtage spaghettiretten hos Tony, der driver den italienske restaurant Tony's.
Han og hans tjener spiller også musik for hundeparret, der til sidst jo ender med at kysse hinanden.
Der er masser af nostalgi i den tegnefilm, og du kan jo genskabe lidt af den med denne dejlige opskrift.
Et lille tip: Køb hakkede tomater af god kvalitet, for du kan altså smage forskel på billige og lidt dyrere tomater i dåse.
Stor forskel faktisk, selvom prisen ikke er vanvittig meget højere. En af de erfaringer jeg har gjort mig, og som hermed er givet videre .
Opskrift på Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs
Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs
Ingredienser
- 400 gram hakket oksekød - 10% fedt
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk paprika
- 1 håndfuld persille - finthakket
- friskkværnet peber
- 8 dl vand
- 2 bouillonterninger
Tomatsovs
- 2 dåser hakkede tomater - gerne økologiske
- 1 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk tørret oregano
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at lave farsen til kødbollerne. Kom det hakkede kød i en skål, og tilsæt salt, æg, pressede hvidløgsfed, paprika, persille og lidt friskkværnet peber. Ælt farsen godt igennem med hænderne, fordi det bare er det nemmeste.
- Kog vand op sammen med bouillonterninger, og vandet skal spilkoge.
- Form små kødboller som dumpes forsigtigt ned i det kogende vand, og når sidste kødbolle er kommet i, skal kødbollerne blot koges et par minutter mere.
- Tag kødbollerne op og læg dem i et lille fad.
Tomatsovs
- Så laver du tomatsovsen. Hak skalotteløg og hvidløgsfed helt fint, og varm lidt olie op i en varm sauterpande eller gryde. Svits det let i et minuts tid uden det tager farve.
- Kom så de hakkede tomater ved sammen med oregano, og smag kødsovsen til med salt og friskkværnet peber.
- Lad det småkoge i cirka 15 minutter, og de sidste fem minutter koges kødbollerne med, så de bliver varmet godt igennem.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Retten serveres sammen med friskkogt spaghetti og en lækker tomatsalat. Du kan for eksempel lave en tomatsalat med oliven og mozzarella eller en tomatsalat med basilikum og rødløg.
Se også andre italienske opskrifter:
Jolanda
Smager godt, men jeg kan nu bedst lige det med stegte kødboller.
Viggo
Et godt lille trick... Tomatsaucen må ikke komme op på kogepunktet. På den måde får man en mere intens smag af tomat.