Halloumi-fritter kan både serveres sammen med andre retter eller med en dip ligesom pomme frites. Ostefritterne er dejlig sprøde og salte.
Halloumi-fritter er den perfekte snack, som er blevet super populær på mange restauranter rundt om i verden.
Og det forstår man godt. For de er lækre salte og så har de en sprødhed, som alle ville elske.
Man kan vælge at servere dem sammen med en dip såsom humus eller ketchup, som mange foretrækker at spise sine pommes frites med. Jeg plejer at lave dem som en del af en mellemøstlig mezze.
Selve osten skal vendes i lidt hvedemel, dette gør, at skiverne bliver mere sprøde. Derudover tilføjer jeg røget paprika og spidskommen, da de to krydderier komplimenterer hinanden godt.
Opskrift på sprøde halloumi-fritter
Halloumi-fritter
Ingredienser
- 250 gram halloumi
- 3 spsk hvedemel
- 1 tsk røget paprika - stødt
- 1 tsk spidskommen - stødt
- 1 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Start med at tage en skål og hæld hvedemel, røget paprika og stødt spidskommen i. Bland det sammen.
- Tag nu halloumiosten og skær den i lange, smalle skiver ligesom på billedet.
- Vend nu hver halloumiskive i melblandingen. Tag en stegepande og kom olivenolien på, lad den varme op.
- Tilføj alle halloumiskiverne til panden og steg dem cirka fem minutter på hver side, så de bliver gyldne og sprøde.
- Server straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan også vælge at skære skiverne bredere og tykkere. Så kan de bruges som et vegetarisk alternativ til burgers.
Se også vores andre opskrifter med den cypriotiske ost, halloumi: Halloumiburger med avokadocreme og salsa og halloumisalat med melon og ristede græskarkerner.
Del dine ideer og tanker med os andre her: