• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Halloumiburger - vegetarbruger med salsa

Halloumiburger - vegetarbruger med salsa

halloumiburger - vegetarburger
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. juni 2022 - Udgivet: 9. februar 2021

Halloumiburger i mexicansk stil er en burger, som både kødspisere og vegetarer kan lide. Elsker du mexicansk mad, vil du elske denne burger.

Halloumiburger er en vegetarklassiker. Den cypriotiske ost, der ikke smelter, når vi griller eller steger den, passer perfekt i burgerbollen med sprøde grøntsager og en god dressing.

Dertil kan man også tilføje skiver af cheddar ost. Halloumi og cheddar er så forskellige, at det sagtens kan gå an uden at få en overdosis ost.

Burgeren er inspireret af det mexicanske køkken. Derfor er der typisk mexicanske ingredienser i som koriander, avocado, tomater og jalapenos.

Om du er til kød eller udelukkende vegetarisk mad, vil du kunne lide denne burger, og det herlige ved denne type mad er jo, at man altid kan tilføje mere eller mindre topping, hvis man har lyst.

Opskrift på halloumiburger

halloumiburger - vegetarburger
Karen SenecaKaren Seneca

Halloumiburger med avokadocreme og salsa

5 fra 2 stemmer
Halloumiburger i mexicansk stil er en burger, som både kødspisere og vegetarer kan lide. Elsker du mexicansk mad, vil du elske denne burger.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 store burgerboller
  • 2 pk halloumi
  • 1 dl pankorasp
  • 1 stk æg
  • vårsalat - efter behov
  • jalapenos - efter behov
Avokadodressing
  • 2 stk avokado
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 fed hvidløg
  • 1 cm frisk rød chili
  • 3 spsk creme fraiche
  • limesaft
  • salt
Salsa
  • 2 store tomater
  • ½ paprikapeber
  • 4 stk forårsløg
  • ¼ agurk
  • limesaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

Halloumi
  1. Del osten i fire skiver på langs.
  2. Paner skiverne ved at vende dem i æg og derefter i en tallerken med pankorasp.
  3. Steg dem på medium-stærk varm fem-syv minutter på hver side.
Avokadocreme
  1. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller en blender og blend dem til den konsistens, du ønsker.
  2. Smag til med limesaft, salt og peber.
Salsa
  1. Skær paprikapeber, tomater og agurk i små tern. Skær forårsløg i skiver.
  2. Blad grøntsagerne og vend limesaft samt salt og peber i salsaen.
Servering
  1. Varm burgerbollerne op i ovnen som anvist på pakken.
  2. Skyl vårsalat og læg den i en skål.
  3. Server salsa, avokadocreme, salat, burgerboller og halloumi hver for sig, så I selv kan sammensætte burgerne. Sæt også en lille skål jalapenos på bordet.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Avocadoen har jeg blendet med friske koriander, et par skiver rød chilifrugt, limesaft og lidt creme fraiche for at lave en dressing med smag og fylde.

Den dejlige dressing kan sagtens bruges som salatdressing også. Hvis du hælder lidt olivenolie og mere creme fraiche i, så dressingen bliver tyndtflydende.

Salsaen er en klassiker, jeg har dog skåret lidt større tern end normalt, ellers vælter det ud med salsa, når man tager en bid.

Du kan erstatte halloumi med chilistegte portobellosvampe, hvis du ikke har smag for den cypriotiske ost. Selvom den hedder halloumiburger, kan den jo sagtens skifte navn for en stund.

Herunder er der nogle opskrifter på klassisk mexicansk og Tex Mex-mad. Det er mad med smag, farver og konsistens. Velbekomme.

Chili sin carne

Quesadillas med bønner og cheddar

Taquitos - lækre mexicanske snacks

Mexicansk simreret

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required