Halloumiburger i mexicansk stil er en burger, som både kødspisere og vegetarer kan lide. Elsker du mexicansk mad, vil du elske denne burger.
Halloumiburger er en vegetarklassiker. Den cypriotiske ost, der ikke smelter, når vi griller eller steger den, passer perfekt i burgerbollen med sprøde grøntsager og en god dressing.
Dertil kan man også tilføje skiver af cheddar ost. Halloumi og cheddar er så forskellige, at det sagtens kan gå an uden at få en overdosis ost.
Burgeren er inspireret af det mexicanske køkken. Derfor er der typisk mexicanske ingredienser i som koriander, avocado, tomater og jalapenos.
Om du er til kød eller udelukkende vegetarisk mad, vil du kunne lide denne burger, og det herlige ved denne type mad er jo, at man altid kan tilføje mere eller mindre topping, hvis man har lyst.
Opskrift på halloumiburger
Halloumiburger med avokadocreme og salsa
Ingredienser
- 4 store burgerboller
- 2 pk halloumi
- 1 dl pankorasp
- 1 stk æg
- vårsalat - efter behov
- jalapenos - efter behov
Avokadodressing
- 2 stk avokado
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 fed hvidløg
- 1 cm frisk rød chili
- 3 spsk creme fraiche
- limesaft
- salt
Salsa
- 2 store tomater
- ½ paprikapeber
- 4 stk forårsløg
- ¼ agurk
- limesaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Halloumi
- Del osten i fire skiver på langs.
- Paner skiverne ved at vende dem i æg og derefter i en tallerken med pankorasp.
- Steg dem på medium-stærk varm fem-syv minutter på hver side.
Avokadocreme
- Kom alle ingredienserne i en minihakker eller en blender og blend dem til den konsistens, du ønsker.
- Smag til med limesaft, salt og peber.
Salsa
- Skær paprikapeber, tomater og agurk i små tern. Skær forårsløg i skiver.
- Blad grøntsagerne og vend limesaft samt salt og peber i salsaen.
Servering
- Varm burgerbollerne op i ovnen som anvist på pakken.
- Skyl vårsalat og læg den i en skål.
- Server salsa, avokadocreme, salat, burgerboller og halloumi hver for sig, så I selv kan sammensætte burgerne. Sæt også en lille skål jalapenos på bordet.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Avocadoen har jeg blendet med friske koriander, et par skiver rød chilifrugt, limesaft og lidt creme fraiche for at lave en dressing med smag og fylde.
Den dejlige dressing kan sagtens bruges som salatdressing også. Hvis du hælder lidt olivenolie og mere creme fraiche i, så dressingen bliver tyndtflydende.
Salsaen er en klassiker, jeg har dog skåret lidt større tern end normalt, ellers vælter det ud med salsa, når man tager en bid.
Du kan erstatte halloumi med chilistegte portobellosvampe, hvis du ikke har smag for den cypriotiske ost. Selvom den hedder halloumiburger, kan den jo sagtens skifte navn for en stund.
Herunder er der nogle opskrifter på klassisk mexicansk og Tex Mex-mad. Det er mad med smag, farver og konsistens. Velbekomme.
Quesadillas med bønner og cheddar
Del dine ideer og tanker med os andre her: