Se her hvordan du laver en rustik salat med kylling, og den er altså nem at gå til. Salaten er god som hovedmåltid, og kan laves på omkring 10 minutter.
Jeg elsker en god og rustik salat, som både er hurtig og sund.
Her har jeg lavet den med kylling, der steges med lidt soja og ingefær, inden den vendes sammen med blandt andet spidskål.
De revne gulerødder giver også en god fylde og mæthed i salaten, og de saltede peanuts er lige prikken over i'et.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til rustik salat med kylling
4 stk. kyllingebryst
1 deciliter soja
1 knold ingefær
1 lille spidskål
200 gram reven gulerod
1 bundt forårsløg
1 lille dusk persille
Lidt olivenolie
1 lime
100 gram saltede peanuts
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst fileterne lægges i en skål, og soja hældes over. Skræl ingefær og riv den i. Vend godt rundt.
- Varm en pande op, kom lidt olie på og steg kyllingekødet mørt. Det tager cirka 4-5 minutter på hver side.
- Læg kyllingefileterne på et skærebræt og skær ud i mindre tern.
- Spidskål skæres i kvarte på langs, som derefter snittes i helt tynde strimler fra spidsen og ind. Knuges let sammen i hånden og lægges i et salatfad eller en skål.
- Groftrevne gulerødder kommes ved sammen med forårsløg i tynde strimler.
- Persille hakkes fint og tilsættes.
- Dryp med en god sjat olivenolie og pres saften af en lime over.
- Vend salaten forsigtigt rundt sammen med kyllingekødet.
- Drys til sidst saltede peanuts på og så er der rustik salat klar til servering.
Servering
Rustik salat med kylling og spidskål serveres straks, eventuelt sammen med et godt stykke ciabattabrød.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: