Sådan laver du en sund og lækker rosenkålssalat, der er med de yderste blade fra rosenkål, æble, rucola og en god dressing.
Rosenkålssalat med æble er en nem efterårs- og vintersalat, der indeholder masser af vitaminer.
Pil bladene af de friske rosenkål, og kom dem i salaten, hvor de smager fantastisk.
Opskriften er beregnet som salat med rosenkål til fire personer.
Rosenkålssalat med æble
Rosenkålssalat med æble og rucola
Ingredienser
- 50 gram rucola
- 200 gram rosenkål
- 3 forårsløg
- 1 rødløg - lille
- 1 æble
- 50 gram græskarkerner
Dressing
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld sherryeddike - eller anden eddike
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rucola skylles i koldt vand og slynges tør. Fordeles derefter i et fad.
- Forårsløg skæres i tynde skiver, og det samme gør du med rødløget. Kom det over rucolaen.
- Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber. Dryp den over salaten og vend det forsigtigt sammen.
- Pil de yderste blade af rosenkålene, og kom dem i fadet. Et trick er at skære stokken af, for så er bladene nemmere at pille af. Pil så mange blade af som muligt.
- Æblet deles i kvarte, kernehuset fjernes og æblet skæres i tynde både, som fordeles over salaten.
- Græskarkerner ristes på en varm pande, og kommes over salaten til sidst, og så er din rosenkålssalat med æble klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den lækre og sunde rosenkålssalat serveres straks.
Del dine ideer og tanker med os andre her: