Sådan laver du en sund og lækker rosenkålssalat, der er med de yderste blade fra rosenkål, æble, rucola og en god dressing.
Rosenkålssalat er en nem efterårs- og vintersalat, der indeholder masser af vitaminer.
Pil bladene af de friske rosenkål, og kom dem i salaten, hvor de smager fantastisk.
Opskriften er salat til fire personer.
-> SE OGSÅ opskrift på boller med den bedste bolledej
Til denne opskrift på rosenkålssalat skal du bruge:
50 gram rucola
200 gram rosenkål
3 forårsløg
1 lille rødløg
1 æble
50 gram græskarkerner
Dressing laves af
4 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld sherryeddike – eller anden eddike
Salt og friskkværnet peber
-> SE OGSÅ hvordan du deler en vandmelon ret smart
Sådan laver du rosenkålssalat:
- Rucola skylles i koldt vand og slynges tør. Fordeles derefter i et fad.
- Forårsløg skæres i tynde skiver, og det samme gør du med rødløget. Kom det over rucolaen.
- Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber. Dryp den over salaten og vend det forsigtigt sammen.
- Pil de yderste blade af rosenkålene, og kom dem i fadet. Et trick er at skære stokken af, for så er bladene nemmere at pille af. Pil så mange blade af som muligt.
- Æblet deles i kvarte, kernehuset fjernes og æblet skæres i tynde både, som fordeles over salaten.
- Græskarkerner ristes på en varm pande, og kommes over salaten til sidst, og så er din rosenkålssalat klar til servering.
-> SE OGSÅ opskrift på Nutellakage med blot to ingredienser