Pizzasnegle med salami og mozzarella er ekstra lækre, når opskriften er udviklet af kokken og pizzaeksperten Gorm Wisweh, manden bag Gorm's.
Pizzasnegle med salami er udviklet af Gorm Wisweh, manden bag de populære restauranter Gorm's, samt Ditte Julie Jensen, tidligere Bagedyst-deltager.
Det har de gjort til ære for projektet Bag for Børnetelefonen, hvor børn og voksne over det ganske land bager for at samle penge ind til Børnetelefonen.
Vi har fået lov at dele opskriften og vil hermed også dele tippet om, at jeres familie kan være med til at støtte det vigtige projekt.
Om Bag for Børnetelefonen
Bag for BørneTelefonen går i al sin enkelthed ud på, at vi bager kager eller andet bagværk i oktober måed og sælger dem. Pengene fra salget bliver så overført til BørneTelefonen.
BørneTelefonen er en vigtig del af Børns Vilkår. Her sidder frivillige rådgivere fra morgen til aften og taler med børn, der har problemer, som de har behov for at vende med en voksen.
Det kan være alt fra mobning til skilsmissekonflikter og overgreb. Selvom telefonpasserne arbejder frivilligt, koster driften penge.
Alle pengene fra Bag for Børnetelefonen går til denne drift.
Opskrift på Gorms pizzasnegle med salami
Pizzasnegle med salami af Gorm og Ditte Julie
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Dej
- 3 dl vand lunt
- 25 gram gær
- 350 gram mel, gerne tipo 00
- 175 gram semola
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk salt
- 1 æg til pensling
Fyld
- 1 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 frisk tomat
- 1 dåse flåede tomater
- frisk basilikum med stængler
- 1 dåse tomatpure ca. 15-20 gram
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. æbleeddike
- 1 tsk. honning eller rørsukker
- 4 stk frisk mozzarella
- 200 gram salami små tern
- Salt og peber
Sådan gør du
Dej
- Kom gæren i en stor skål og tilsæt det lunkne vand. Rør til gæren er opløst.Tilsæt halvdelen af Tipo 00-melet og alt semolaen. Rør, til der ikke er flere klumper.
- Tilsæt salt og olie, rør lidt og tilsæt herefter resten af melet over to omgange. Hvis dejen føles for våd, kan du spæde op med Tipo 00-mel.
- Ælt dejen godt igennem. Dejen skal aktiveres, så det handler om at lægge kræfter i. Brug en røremaskine, hvis du har en. Efter 10-15 minutter vil dejen blive glat og smidig at røre ved. Lav evt. et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.
- Lad dejen hæve i køleskabet i en times tid – eller til den er dobbelt størrelse. Allerbedst er det at lave dejen dagen før, men det er ikke ultravigtigt.
Fyld
- Bland alle ingredienserne, på nær olien, i en skål og blend med en stavblender eller lignende. Hvis du bruger tørrede krydderier, så vent med at komme dem i til sidst, ellers kan tomatsovsen nemt blive grå.
- Tilsæt olien, og blend igen. Olien er til for at legere tomatsovsen, så den ikke så let trænger ned i bunden under bagningen. Den tilsættes til sidst, når der er sving i alle de andre ingredienser.
- Smag til med salt og peber.
Pizzasneglene
- Del dejen i to stykker - husk, ikke at ælte dejen yderligere.
- Rul hver dejklump ud til en aflang firkant, som er ca. 0,5 cm. tyk.
- Fordel halvdelen af fyldet på hver af de udrullede dej firkanter – først tomatsovs, så stykker af mozzarella og herefter små stykker af salami/andet fyld du vælger.
- Rul hver dejfirkant til en roulade (på den lange led). 5. Skær 16-18 stykker.
- Placer pizzasneglene på en bageplade, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 min.
- Pensl pizzasneglene med æg. Det er med til at holde fyldet lidt på plads.
- Bag dem ved 185 grader i ca. 15 min til de er gyldne.
Ekstra tips
Hvis du har tomatsovs eller dej til overs, så gem resterne til dagen efter. Bag boller af dejen og varm tomatsovsen op med lidt fløde plus eventuelt lidt vand samt chili. Så har du en dejlig tomatsuppe og hjemmebagte boller.
I stedet for at lave pizzasnegle med salami, kan du også bruge andet fyld som skinke, stegte auberginer eller broccoli og alt muligt andet – du bestemmer.
Skriv din mening - på forhånd tak.