• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stromboli - opskrift på alletiders rullepizza

Stromboli - opskrift på alletiders rullepizza

billede med Stromboli - rullepizza
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. august 2024 - Udgivet: 21. juni 2022

Stromboli er en form for rullet pizza eller nærmest en pizzaroulade. Den smager helt fortrinligt, og er nem at lave. Se opskriften her.

Stromboli kan minde lidt om calzone, men forskellen er, at denne opskrift er rullet fremfor indbagt. Derfor vil jeg mene, at den er endnu bedre, da man får mere smag fra tomatsaucen og osten.

Den er også perfekt til at pakke med i en madpakke eller picnickurv, da det er lettere at spise et stykke roulade uden af få beskidte hænder fremfor en normal pizza.

Du kan tilføje lige præcist det fyld, du bedst kan lide. Jeg har lavet en klassiker med tomatsauce og ost, men tilføj det, du kan lide.

Opskrift på italiensk stromboli

billede med Stromboli - rullepizza
Rakel Seneca

Stromboli - italiensk rullepizza

5 fra 2 stemmer
Stromboli er en form for rullet pizza eller nærmest en pizzaroulade. Den smager helt fortrinligt, og er nem at lave. Se opskriften her.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
hævning 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Pizza
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dejen
  • 2 dl vand
  • 20 g gær
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
Topping
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk squash
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g mozzarella

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en stor skål og tilføj stuetempereret vand og smuldr gæret deri. Tilføj derefter hvedemel, olivenolie og salt, i mens du ælter dejen sammen.
  2. Ælt dejen i fem minutter, dæk den derefter til med et viskestykke og lad dejen hæve i 30 minutter. Lad nu også ovnen forvarme til 250 grader.
  3. Når dejen hæver, laves tomatsaucen: Snit løg og hvidløg og riv squash. Tag nu en lille gryde og tilføj olie.
  4. Kom løg i gryden og steg dem i to minutter, tilføj derefter revet squash og hvidløg, steg det i et minut. Tilføj hakkede tomater, tomatpuré, oregano og basilikum. Lad det nu simre sammen i fem minutter og smag til med salt og sort peber.
  5. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og hæld dejen ud, slå den hurtigt sammen og rul den ud til en rektangel med en tykkelse på en halv centimeter.
  6. Kom tomatsaucen på dejen og smør den jævnt ud, men ikke helt ud til kanterne. Drys derefter med mozzarella. Rul den nu sammen som en roulade fra den lange side af rektanglet.
  7. Når du har en roulade, så tager du enderne og klemmer sammen og folder ind under rouladen. Lad lukningen være nederst.
  8. Skær derefter tre snit øverst og flyt forsigtigt din stromboli hen på en bageplade.
  9. Bag rullepizzaen i 25 minutter, eller indtil den er gylden og færdigbagt.
  10. Lad den køle en smule ned før servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis det skal gå stærkt, kan du også godt bruge færdiglavet tomatsauce.

Jeg foretrækker hjemmelavet, men nogen gange har man ikke så meget tid, og vil stadig gerne nyde sådan en lækker stromboli, så er færdiglavet dej udmærket.

Se også vores andre pizzaopskrifter her:

Pizza Margherita

Deep pan pizza - lækker Chicago-style pizza

Siciliansk pizza

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required