Deep pan pizza også kaldet Chicago-style pizza har den perfekte bund, og så toppes pizzaen med masser af ost og hjemmelavet tomatsauce.
Deep pan pizza bages i en kageform, så den får den rette tykke bund som er karakteristisk for denne type pizza. Derudover fyldes dem med ost nederst og toppes med et lækkert tykt lag af tomatsauce.
Grunden til, at osten ligges nederst, er for at bunden holder sig sprød. Samtidig giver det den perfekte "cheese-pull", som man ofte ser billeder af på sociale medier.
Du kan vælge lige præcis de toppings, du ønsker. Pepperoni er et klassisk valg. Denne opskrift er på Margherita, da man så selv kan bestemme, hvilket fyld man vil supplere med.
Opskrift på deep pan pizza
Deep pan pizza - Chicago style
Ingredienser
Bunden
- 1,5 dl vand - lillefingervarme
- 1,5 tsk tørgær
- 1 tsk sukker
- 240 gram hvedemel
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk olivenolie
- 2 spsk smør - blødt
Topping
- 1 spsk olivenolie
- 0,5 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk oregano - stødt
- 1 tsk rosmarin - stødt
- 1 dåse tomater - hakkede
- 1 tsk sukker
- 1 knivspids salt
- 200 gram ost i skiver - såsom mozzarella eller hvid cheddar
- 2 spsk parmesan - revet
Sådan gør du
- Start med at tage en skål og tilføj det lunkne vand, tørgær og sukker, rør det sammen. Tilføj derefter hvedemel, salt og olivenolie i mens du ælter dejen sammen.
- Ælt dejen i fem til ti minutter, den skal være smidig og en smule klistret. Form den til en kugle og drys en smule mere olivenolie udover dejen, dæk den nu til med husholdningsfilm og lad den hæve i en time.
- Tag nu dejen ud på et rent køkkenbord og rul den ud til en rektangel med en tykkelse på cirka en halv centimeter. Smør smøret ud over dejen, rul derefter dejen som en roulade.
- Gør rouladen en smule flad, tag venstre side og fold den ind mod midten, tag derefter højre side og fold den henover den venstre. Vend derefter dejen om og form den til en slags kugle. Dæk den nu til med husholdningsplast.
- Put dejen i køleskabet og lad den efterhæve i 45 minutter.
- I mens kan du lave tomatsaucen. Hak løg og hvidløg meget fint, tag derefter en gryde og tilføj olivenolie og løg, steg det sammen i fem minutter.
- Tilføj hvidløg og steg det i 30 sekunder, tilføj derefter hakket tomater, oregano og rosmarin. Lad det simre i 10 minutter og smag til med salt og sukker. Stil den nu til siden.
- Varm oven op til 220 grader og gør en kageform klar ved at smørre den med lidt olie.
- Tag nu dejen ud fra køleskabet og rul den flad ud ligesom en pizzadej. Put den nu i kageformen og pres kanterne op af formens kanter.
- Lad den hvile i 10 minutter, pres dejen op mod kanterne igen for at være sikker på at de bliver hvor de skal.
- Fordel nu skiver af ost i bunden og tilføj tomatsaucen. Drys med lidt parmesan og bag nu pizzaen i cirka 25 minutter.
- Deep pan pizza er klar, når kanterne er gyldne og tomatsaucen virker fast. Lad den køle ned i 5-10 minutter før servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan sagtens lave din pizzadej dagen i forvejen og lad den koldhæve i køleskabet henover natten.
Det giver ekstra smag til din deep pan pizza, og så gør det tilberedningen dejligt nemt.
Når du laver pizzaen efter denne opskrift, kan du tilføje lige præcis de ingredienser, du ønsker. Det kan være skinke, kylling, pepperoni, kartofler og forskellige grøntsager.
Del dine ideer og tanker med os andre her: