Skinke i tern, der tilberedes som paprikaristet skinkekød, som vendes med en omgang frisk pasta og en lækker tomatflødesauce. Mums.
Til paprikaristet skinkekød med pasta og tomatflødesauce til fire personer skal du bruge:
500 gram skinkekød i tern
3 teskefulde paprika
150 gram bacon i skiver
1 bundt forårsløg i mindre stykker
1 deciliter kyllingefond
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatpaste (2-3 spiseskefulde)
2,5 deciliter piskefløde
2 teskefulde oregano
1 spiseskefuld æbleeddike
500 gram frisk pasta
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du paprikaristet skinkekød med en dejlig tomatflødesauce og frisk pasta:
Start med at stege baconskiverne sprøde på en varm pande, og læg dem så til side.
Kom en god slat olivenolie på panden, og brun skinkekødet grundigt på alle sider. Når kødet har fået en god og solid stegeskorpe, tilsætter du paprika. Rist det godt igennem, og hæld kødet på en tallerken.
Kom lidt mere olie på panden, og skru lidt ned for varmen. Svits nu forårsløgene i nogle minutter.
Imens sætter du en gryde over med letsaltet vand, og her koger du pastaen. Jeg har i denne opskrift anvendt frisk pasta, som er en frisk spaghetti. Men du kan selvfølgelig også bruge en tørret spaghetti eller anden pastatype.
Når pastaen stadig har lidt bid, kommer du straks så meget koldt vand i gryden, at kogningen stopper. Sæt gryden til side med spaghettien i vandet.
Tilbage til panden. Kom kyllingefond og æbleeddike i panden sammen med det svitsede forårsløg, og lad det koge op. Tilsæt så hakkede tomater, tomatpasta, piskefløde og oregano. Lad det koge op, og skru så lidt ned igen. Kom kødet tilbage i panden, og lad det hele småsimre 3-4 minutter.
Med en pastatang fisker du nu pastaen over i panden, og der må gerne følge lidt pastavand med. Bland det godt sammen med tomatflødesaucen, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Lige inden servering tilsætter du sprødstegte skiver af bacon, og det paprikaristede skinkekød med pasta og tomatflødesauce kan eventuelt anrettes med en salat med edamame sojabønner og friskbagte flutes.
Del dine ideer og tanker med os andre her: